Stran 21 od 32

Objavljeno: To Feb 24, 2015 7:43 pm
Napisal/-a metuljc
Zakaj tako misliš?

Objavljeno: To Feb 24, 2015 7:46 pm
Napisal/-a brbr
Kakšna pa je ta koruza? Ali je primerna za uživanje mladih zrn? Iščem namreč koruzo, ki bi bila primerna za tako rabo. Rada bi jo tudi pasterizirala za zimo._________________naredimo svet lepši

Objavljeno: To Feb 24, 2015 8:46 pm
Napisal/-a muha
brbr, dve-tri strani nazaj imaš opisano in poslikano. Okoli mladih zrn ti bo lahko kaj več povedal A-A, jaz nisem poskusila.

paprika: kakšna žlahtnenja? Mar sem dobila napačen vtis, da je to ravno ena od bolj prvobitnih koruz?

Objavljeno: Sr Feb 25, 2015 12:06 pm
Napisal/-a originalnilist
brbr je napisal/a:
Kakšna pa je ta koruza? Ali je primerna za uživanje mladih zrn? Iščem namreč koruzo, ki bi bila primerna za tako rabo. Rada bi jo tudi pasterizirala za zimo.

Brbr-za pasteriziranje bi, po moje,mogla bit sladka koruza ki meni že tretje leto ne naredi nič.Za uživanje mladih zrn pa je lahko tudi navadna bela koruza(osebno skuham cele storže,tudi pečem na odprtem ognju)in ti jo lako pošljem.

Objavljeno: Sr Feb 25, 2015 12:58 pm
Napisal/-a brbr
MUha: Aha, to je ta štirimetrska koruza, ki zelo pozno zori, a ne. Ja, to mi je že predlani dala AA, pa sem toliko časa odlašala s presajanjem sadik na njivo, da je bilo prepozno Embarassed .
Letos sem pa tudi dobila kar precej semen (mislim, da ravno od tebe, Muha, če se ne motim)
Originalnilist: hvala za ponudbo, pri nas gre koruza "v promet" predvsem pasterizirana, tako bom morala probati pridelati sladko koruzo - seme kupiš verjetno v semenarni(?)_________________naredimo svet lepši

Objavljeno: Sr Feb 25, 2015 1:29 pm
Napisal/-a muha
brbr, ja tista je Morado. En storž sem poskusila popeči, pa je bilo zrnje (že?) pretrdo, drugega sem skuhala, isti rezultat. Saj užitno je kljub temu bilo, ne pa tako, kot sem navajena od navadne koruze. Letos jo bom sadila samo še kot oporo za fižol Wink .

Objavljeno: Sr Feb 25, 2015 1:47 pm
Napisal/-a Tiana
Muha, Morado boš gojila kot oporo za fižol?

Objavljeno: Sr Feb 25, 2015 2:03 pm
Napisal/-a pika
Jaz sem lani gojila Japonica striped maize. Tudi ta je bila pretrda za pečenje, sem pa brala, da je dobra za moko.

Objavljeno: Sr Feb 25, 2015 2:11 pm
Napisal/-a originalnilist
Brbr-u semenarni pod Sladka koruza, boš povedala če ti kaj naredi

Objavljeno: Sr Feb 25, 2015 2:25 pm
Napisal/-a muha
Tiana je napisal/a:
Muha, Morado boš gojila kot oporo za fižol?


Ja, letos samo še namesto fižolovk. Pa ne kar za vse sorte preklarja. Samo za tisti posebni fižol, ki zahteva visoko oporo. Pri meni Morado premalo obrodi, da bi mi kar tako zasedala prostor na vrtu.