Stran 21 od 65

Objavljeno: Sr Jun 26, 2013 11:02 pm
Napisal/-a Irenca
Malo probavam / malo se učim...

Ukoreninila sem dva zalistnika v lastne raziskovalne namene Wink - me je zanimalo, če res uspe tako hitro dobit sadiko iz potaknjenca.

Zerota sem dala v zemljo 9.6., 23.6. pa je bil takle:



Korenin je mnogo:



Red cherry pa sem dala v zemljo 11.6. in sicer dva manjša zalistnika skupaj, ker me zanima, kako funkcionira sajenje dveh sadik skupaj (imam vse posajene po eno sadiko).

Danes sem oboje posadila na njivo, ker me zanima, če bo tako pozno sajena sadika uspela do konca sezone 'pridelati' kakšen zrel paradižnik Arrow o tem bomo jeseni Wink

Objavljeno: Če Jun 27, 2013 5:58 pm
Napisal/-a pika
Seveda bo palec gor

Objavljeno: Če Jun 27, 2013 6:53 pm
Napisal/-a bobolino
Ko že govorimo o nizkem fižolu, pri nas ga že drugo leto sadim ob paradižnik v rastlinjak, nakateri paradižniki so me že prerastli, plodov je veliko, mož komaj folga trgat zalistnike, res pa je, da se še plodovi ne barvajo.

Kimberly sproti dozoreva, danes smo pojedli prvega dwarfa Orange Pixija._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë

Objavljeno: Pe Jun 28, 2013 12:10 pm
Napisal/-a brbr
Sajenje nizkega fižola med paradižnik, papriko, jajčevce, krompir (in druge požeruhe) je odlično najmanj iz dveh razlogov: fižol
rastline oskrbuje z dušikom, hkrati pa dobro zavaruje tla._________________naredimo svet lepši

Objavljeno: So Jun 29, 2013 11:26 am
Napisal/-a bobolino
A letos bo kaka pardajzfešta?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë

Objavljeno: So Jun 29, 2013 11:31 am
Napisal/-a Plamenka
Upam! Ivčk pravi, da bo avgusta imela več časa, kot zdaj, tako da jaz kar malo računam, da bo nadaljevala s tradicijo. Mi pa moramo poskrbeti, da bo do takrat kaj dozorelo. Wink

Objavljeno: So Jun 29, 2013 2:14 pm
Napisal/-a brbr
Ker sem bolj med "frišnimi" v tej druščini, me zanima, kako izgleda ta paradajzfešta...._________________naredimo svet lepši

Objavljeno: So Jun 29, 2013 6:24 pm
Napisal/-a Plamenka
Na kratko. Na Paradajz fešto smo prinesli različne sorte paradižnikov. Vsaka sorta je bila v svojem krožniku, Ivčk je lepo razporedila po barvah, mi pa smo si jih naprej ogledali. Potem so paradižnike poslikali, razrezali in lahko smo jih poskusili in primerjali okuse, pa vzeli kak košček s semeni domov.

Objavljeno: So Jun 29, 2013 8:25 pm
Napisal/-a muha
In krožniki s paradižniki so zasedli mize in klopi v dolžini najmanj 10 metrov, raje več. Vse od belih preko rumenih, rdečih, zelenih, pisanih do temnorjavih, od kot grozdne jagode drobcenih do orjakov preko enega kilograma. Se ti od obilja kar v glavi zrola Confused .

Objavljeno: So Jun 29, 2013 8:45 pm
Napisal/-a bobolino
Upam, da bo letos enako!_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë