Stran 22 od 26
Objavljeno: Ne Mar 05, 2017 6:27 pm
Napisal/-a Andrej Banko
Jaz imam pa 5 x 1,5 metra balkona na vzhodni strani. Za plodovke v loncih je žal premalo sonca, za ukoreninjat potaknjence bo pa verjetno kar idealno.
Dvema vejicama, ki sta na sliki v ospredju, sem na vrhu odrezano mesto zamazal s cepilno smolo - pri teh dveh se brsta že odpirata.
Pri tretji, kjer pa nisem nič zamazal na vrhu, pa še ni videti prebujanja.
Zadaj levo je pa ena vejica šmarne hrušice. Saj verjetno je predrobna za potaknjenec, pa sem vseeno poskusil. Debelejših žal še nimam ...
Objavljeno: Ne Mar 05, 2017 7:24 pm
Napisal/-a crtj
Eh, zdaj mi je žal, da nisem prej opazil, da te to zanima -- v MS sta dva velika odrasla grma. Nisem pa niti vedel, da pri hrušici to gre na tak način. Če čez 10 dni ni prepozno, lahko takrat kaj odrežem.
Objavljeno: So Apr 08, 2017 9:49 am
Napisal/-a turnogo
Pozdravljeni
Ali ima kdo izkušnje z ribezom ribez "Pink champagne"?_________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Apple a day keeps the doctor away.
Objavljeno: Ne Apr 23, 2017 11:05 pm
Napisal/-a crtj
Kot zanimivost... Branje o zgodovini razvoja sort ribeza in kosmulj iz leta 1937 https://naldc.nal.usda.gov/download/IND43893571/PDF
Objavljeno: Sr Maj 31, 2017 7:16 pm
Napisal/-a crtj
Noiroma in Nimue - prve dovolj zrele bunke, da se jih da pozobati. Ravno prav za prevzem štafete od sibirskih borovnic. Tudi na zgodnjem rdečem je kaj že užitnega.
(Hkrati prvič letos opažen v vasi tudi sladoledarski kombi, tako da poletje je tu.)
Objavljeno: Pe Jun 02, 2017 11:19 pm
Napisal/-a papasmrk
Letos ima Titania očitno super pogoje za rast, skoraj polovica plodov ima premera 15 mm.
Objavljeno: So Jun 03, 2017 12:04 pm
Napisal/-a Andrej Banko
Pri meni je sicer aprilska pozeba nekoliko oklestila pridelek.
Takole na pamet bi rekel, da je na zgornjem delu poganjkov propadla skoraj polovica jagod.
Tisti grozdi, ki pa so se skrivali bolj spodaj, med listi, pa so praktično vsi ostali nepoškodovani.
Posamezne jagode so že skoraj čisto zrele. In ponovno lepo debele !
Glede rdečega ribeza ... opažam, da je marsikje že rdeč.
Rovada pri meni ima še čisto zelene jagode in večina tudi še ni polne debeline.
Objavljeno: So Jun 03, 2017 12:07 pm
Napisal/-a crtj
Rovada je kasnejša sorta, to je OK.
Tudi pri nas je zgodnji (verjetno J van T) že ornk obarvan.
Objavljeno: Pe Jun 16, 2017 5:26 pm
Napisal/-a pep
Včeraj sem pri obiranju rdečega ribeza doživel genetsko presenečenje. Med štirimi grozdiči, ki so rasli skupaj je bil eden črn in nič kaj podoben črnemu ribezu. Bil droben sladek brez muhe.
Objavljeno: So Okt 21, 2017 2:47 pm
Napisal/-a Andrej Banko
Včeraj sem v Podsmreki ugledal črni ribez "Bona". Ni bil najbolj poceni, ampak je bila res že precej velika, močna in zdrava rastlina. Pa sem kupil ...
V primerjavi z mini potaknjenci predvidevam, da bom prihranil 2 leti. Upam.
Nič, pa moram spet lopato "zalaufat" !