Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Substrati za vzgojo sadik

Odgovori
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Takšne so bile lani vse sadike plodovk sejane v listavko/vermikompost, pikirane v 2dcl z listavko/vermikompost in na sliki presajene v listvako/vermikompost/krtine/apnin/vermikulit.
Bile so pod lučkami, da se ve, ampak vseeno.

Spodaj na sliki pa vzgoja pod soncem - radič/zimska solata in drugo v čistem vermikompostu.

Večino zelenjave sejem zelo na gosto v manjšo posodico z vermikompostom in kasneje čisto male sadike pikiram - tako izbiram najboljše.
gun

Odgovor Napisal/-a gun »

Kaksno zemljo rabim za presajanje.dva posta bol gor sem prilepu link in me zanima ce je dobra
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

gun je napisal/a:
Pozdravljeni!

Katero zemljo moram kupiti za presajanje podtaknjencev.
Ali je tale primirna http://www.merkur.si/vrt-in-okolica/rastline-semena-zemlja-in-gnojila/zemlja/substrat-zemlja-za-paradiznik-in-zelenjavo-bio-40-l????

Gun, kakšne potaknjence pa imaš v mislih, slučajno misliš na razsaditev sejančkov?

LP_________________mfranc
gun

Odgovor Napisal/-a gun »

Ja pac sedaj so mi lepo vzklila iz zemlje in jih bi presadil v loncke
venus

Odgovor Napisal/-a venus »

Jaz mislim, da je ta zemlja za sajenje kasneje, ko sadimo sadike na vrt ali v lonce. Te zemlje imajo prevec gnojila in male rastlinice propadejo.Ti pa sedaj potrebujes zemljo za sejanje in pikiranje. Presadis jih pa takrat, ko pozenejo prvi pravi listi. V Merkuru je najboljse, da kupis zemljo Asef za sejanje in pikiranje. Jaz sem z njo kar zadovoljna. Zelo dober substrat je Neuhaus in Klasmann. Ne vem pa kje se dobi pri vas na Primorskem.
Tako, da za prvic bo dober tudi Asef. Tudi jaz sem trenirala z Asefom. Je lepo uspelo. Lp Darja
Nazadnje urejal/a venus 12 Feb 2015 07:55; skupaj popravljeno 1 krat
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

http://www.merkur.si/vrt-in-okolica/rastline-semena-zemlja-in-gnojila/zemlja/substrat-zemlja-za-paradiznik-in-zelenjavo-bio-40-l????

http://www.naturen.si/izdelki/zemlja/naturen-bio-substrat-za-paradiznik-in-zelenjavo-substral/

tega substrata direktno ne poznam (morda ga pozna Aye-Aye?), imam pa sličnega od te firme, substrat za visoke grede. V grobem izgleda je mešanica podobna, vsebuje zelo malo šote, ki je v deževnem letu kot lani kar zoprna zadeva, zaradi svoje lastnosti, da zadržuje ogromne količine vode.

Sam ga mešam v klasične, dobre substrate z veliko vsebnostjo šote. Mogoče zaradi sestave res ne bi bil najboljši za pikiranje, presajanje.
Preverjeno so odlični omenjeni Neuhaus in Klasmann (ki jim lahko dodaš nekaj mivke ali drobnega peska) ter Asef.

Je pa tale SUBSTRAT ZEMLJA ZA PARADIŽNIK IN ZELENJAVO BIO 40 L, kar malo drag, za ta denar dobiš odlične 70 L substrate.
Možno pa je, da vzamem eno vrečo, za probo Wink .

LP_________________mfranc
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

V roke sem zastonj dobil Valentin optimum zemljo za pikiranje. Ali je ta substrat res precej zanič in grem raje po kakšen ASEF, ali bo tudi ta OK? Sadil pa bom čilije.

LP
bodika

Odgovor Napisal/-a bodika »

V KZ na Dobrovi pri Ljubljani imajo Neuhaus N8
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Hvala za tole novico! Upam, da je ne bo prehitro zmanjkalo.
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

To pa ni daleč od nas. Wink
Odgovori