Škropljenje - kaj, kdaj in s čim

Odgovori
Pepe
Kraj: Štajerska

Re: Škropljenje - kaj, kdaj in s čim

Odgovor Napisal/-a Pepe »

Sredstev za cvetno monilijo na češnji je več: https://agromet.mkgp.gov.si/APP2/Progno ... loId=15224
Za Sylit na pamet vem, da je registriran proti breskovi kodravosti, chorus pa ima registracijo za monilijo na nekaterih sadnih vrstah.
Iskalnik FFS je na naslovu https://spletni2.furs.gov.si/FFS/REGSR/index.htm
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

muha napisal/-a: To Apr 14, 2026 8:44 am Se Serenade ASO dobi tudi brez FFS potrdila?
Glede na rezultate v iskalniku na linku, ki ga je prilepil Pepe - se zahteva FFS potrdila. Torej tudi ta zame odpade, ker kot prvo, nimam namena delati izpita za eno samo samcato češnjo, kot drugo ga niti ne bi mogla, ker nimam ustreznega statusa. Če letos na češnji spet ne bo nič, gre ven.
markor
Kraj: orehova vas

Odgovor Napisal/-a markor »

..muha, kakšen status pa rabiš? Sam sem nekaj let nazaj naredil ta izpit - in nisem rabil nobenega posebnega "statusa".. :roll:
Jaz vsekakor vsakemu priporočam, da opravi ta tečaj in izpit - pa ne gre le za to, kaj lahko kupiš in kaj ne, ampak se mi zdi tudi na takšen način pomembno "osveščanje" nas uporabnikov s tem področjem..
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Status kmeta oz. pridelovalca. Tako je po novem, od lani. Več smo o tem debatirali tule. Ima kdo nove informacije? Vse to, o čemer smo debatirali drži, ali je kaj omiljeno?

Tečaj in obnovitve je prej opravljal sin, sedaj ne bi bilo več smiselno.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Mislim, da ni nič novega. Meni se je veljavnost izkaznice iztekla lani junija. Izpit sem opravila 5 let nazaj in nisem mogla niti enkrat podaljšati.
Odgovori