Citiram: |
Ce je vroci kompost |
Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kompostiranje
Pri nas gre travni odkos pogosto na kompost (ali v plasticni kompostnjak ali v mrezni), a vedno (vsaj delno) posusen - v nasprotnem pristane kot zastirka.
Jabolka, posamezna, tudi koncajo v kompostnem kupu. Za vecje kolicine v tem trenutku ne vem, kam bi z njimi, a jih v vecjih kolicinah v zadnjem casu sploh ni bilo.
Me pa zanima, kam z odrezanim materialom iz zive meje? Tega je dovolj in se mi ga zdi skoda zavreci. Kako ga naj obdelam, da bo ustrezal kompostiranju?
Jabolka, posamezna, tudi koncajo v kompostnem kupu. Za vecje kolicine v tem trenutku ne vem, kam bi z njimi, a jih v vecjih kolicinah v zadnjem casu sploh ni bilo.
Me pa zanima, kam z odrezanim materialom iz zive meje? Tega je dovolj in se mi ga zdi skoda zavreci. Kako ga naj obdelam, da bo ustrezal kompostiranju?
mravlja: ves odrez od grmovnic gre pri nas na kompost. Tršega in debelejšega prej zdrobimo na drobilniku, drobne vejice, kakršne so ponavadi pri drugem ali tretjem obrezovanju žive meje istega leta, zmečem kar cele. Edino, česar ne dam v kompost, so semeneče rastline, za katere ne želim, da se razmnožijo. To gre pod grme, kjer ne more kliti in rasti. Pač pa na kompost zmečem odcvetele okrasne rožice. Nekatera semena preživijo in mi jih naslednje leto ni treba kupovati .
Edina izjema so jagode vinike Vzklijejo in preživijo tudi v zelo neugodnih razmerah, zato gredo zadnja leta v kontejner za mešane odpadke (za organske jih pri nas ni).
Edina izjema so jagode vinike Vzklijejo in preživijo tudi v zelo neugodnih razmerah, zato gredo zadnja leta v kontejner za mešane odpadke (za organske jih pri nas ni).
-
javrgar je napisal/a: | ||
|
Preberi na strani 11 te teme.