Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2016

Odgovori
thag

Odgovor Napisal/-a thag »

Se opravičujem, dodano.
Aha, ok hvala ;)
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Od danes dalje so tudi moji paradižniki in ostala zelenjava v rastlinjaku.

notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Čudovito Plamenka,
jaz pa kar še ne upam,danes smo imeli komaj 1 stopinjo zjutraj.
Čez dan sicer nosim gajbice na balkon,ampak da pa bi pustila čez noč,pa še ne upam.
Bom malo bolj spremljala vremensko napoved te dni,pa se mogočem za kakšno gajbico paradižnikov še jaz odločim._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Uporabniški avatar
Plamenka

Pri nas smo zadnje dneve imeli kar toplo čez noč. Kakih 5, 6 stopinj. Pa tudi za naprej je podobno napovedano. Če bi bilo hladneje, si tudi jaz ne bi upala tvegati.
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Te dni bo pihal JZ veter (do petka), tako da bodo noči in jutra kar topla. Pri meni ne pričakujem padec temperature pod 8°C, tako da sem sadike že kar pustil v rastlinjaku.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Plamenka kako lepo je tole pogledat. Moji so dobro zunaj.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
tiny

Odgovor Napisal/-a tiny »

Dobre tri tedne od setve. Izbranci gredo v soboto najverjetneje ze kar v zemljo pod polivinil seveda.

rok82

Odgovor Napisal/-a rok82 »

Lp. tiny imaš pa lepe sadike paradiznika.jaz imam pa priblem.Prihajam iz dolenskega konca 50 km juzno id ljubljane.Kot usak zacetnik sem prehiteval cas sajenja paradiznika.Sedaj imam pa sadike ze velike okoli 35 cm.Nevem ce je ze tapravu cas da grejo v plestenjak.Ceprav temperature ponoci so dokaj visoke.Ali se malo pocakam ali jih kar posadim v plastenjak.lp
Uporabniški avatar
Plamenka

Jaz bom s sajenjem v zemljo počakala do konca aprila, ker zemlja najbrž še ni dovolj ogreta in lahko da se bodo temperature znižale.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

rok82: kot piše Plamenka, lahko (skoraj gotovo) se bo vreme v aprilu še kisalo. Presadi sadike v večje lonce (dvolitrske recimo) , da bodo zmogle zdržati v dobri kondiciji še nekaj tednov.

Za poskus jih pa par le posadi. Če imaš možnost kje dobiti neoprano ovčjo volno, jo natlači pod vsako sadiko dobro pest. Morda bo zadržala nekaj hladu iz spodnjih plasti zemlje.

Preostalo površino, namenjeno paradižnikom in podobnim toploljubnim rastlinam pa prekrij s črno folijo, da se bo zemlja hitreje ogrela.
Odgovori