Česen 2015

Odgovori
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Pozdravljeni

No, pa sem ga dala v zemljo. Dve 7 metrski vrsti, 0,70dkg ali 165 zrnov česna sem posadila. Bom videla koliko mi bodo dali.
Zanima me pa še nekaj. Zakaj mi glave Anke so tako puhle, mehke?
Posadila sem svoj česen, ki ga sadim že veliko let. Nevem pa kako se imenuje.
Pa lep pozdrav
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Ana

Odgovor Napisal/-a Ana »

Tudi moj česen je posajen. Posadila sem česenčke in nekaj malega Anke. Nekaj sem ga posadila kar med motovilec, ki je po treh sejanjih neuspesno le prišel ven.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Meni ta dva dni ni šlo vse po načrtu. Sadila sem samo včeraj in uspela posaditi cca 1/4 predvidene površine. Ostalo bom drug teden ali še teden kasneje.

Cinija1: ali si jih probala razstročkat, in si pogledala, kakšni so stroki? Lahko, da je česen okužen s kakšno plesnijo in zato trohni.

Pri prijatelju (tudi sadi Anko) se je letos zgodilo, da je bilo veliko glav navidez lepih, a nekako mehkih. Ko jih je začel čistiti, pa je ugotovil, da je bilo v glavi samo ogomno plasti luskolistov, stroki pa so bili nerazviti. Zakaj je do tega prišlo, saj je imel pretekla leta zelooo debel česen, se ne ve.

Ana: a nisi rekla, da se boš oglasila po malo sadilne Anke?_________________naredimo svet lepši
Ana

Odgovor Napisal/-a Ana »

Brbr bom vesela malo tvoje Anke. Lahko ti ponudim toskanski ohrovt liste, ali pa kakšno sadiko kodrolistnega ohrovta.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Ana, dobiš (se zmeniva na ZS), v zameno pa zaenkrat ne potrebujem ničesar, hvala._________________naredimo svet lepši
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Pri nas se je šele danes toliko osušilo, da sem lahko pripravila zemljo za oranje in sajenje česna. Letos gre v zemljo nekoliko pozno, a še vedno ne prepozno._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Aleluja, tudi moja Anka je posajena! Posadila sem česne Anke iz svoje lastne semenske pridelave. Kakšen carski občutek Wink ! Za povrh pa še vidim, da je današnji dan Brbr navedla kot primernega za sajenje česna. Neprecenljivo Laughing !
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Jaz sem šele danes pričel s sajenjem česna. Prej je bilo premokro, potem prazniki, sedaj idealno vreme (če nisi v službi Rolling Eyes ). Po malem ga nameravam saditi vse do konca tedna.
Dal sem preorati celoten vrt, da bo ves samo za česen. Tako si bo zemlja deloma odpočila od raznoraznih plodovk in plevela Wink
lera

Odgovor Napisal/-a lera »

no tudi pri meni posajen česen in sicer v soboto Laughing_________________lp

Lera
http://lera.moj-album.com
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Končno je tudi pri meni nekaj česna v zemlji. Zemlja je bila ravno prav mokra, da se je plevel lepo pulil. Uf, gredica je bila čisto zelena, imela je nenamerno zeleno zastirko iz kurjih črevc &Co. Na enem plevelu je bila še čebelica...
Sadila sem pa nekaj sadilnih glavic in nekaj stročkov.
Upam, da mi ga uspe še nekaj posaditi pred zimo._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori