Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Česen 2019

brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Jaz jih s stebli vred razprostrem po površini pregrnjeni s časopisom in pustim, da se dobro posušijo. V bistvu jih očistim in posortiram šele malo pred sajenjem jeseni._________________naredimo svet lepši
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Hvala, Brbr! Najbrž jih pa lahko tudi obesim, a ne? Sem bila v dilemi, če so sploh že za pobrati Rolling Eyes . Ampak ker so začele že pokati, se mi je zdelo, da je čas._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Copatka, če ostanejo v kobulu, lepo pozorijo in se do pomladi posamezna zrna tudi bistveno manj posušijo, vsaj po mojih izkušnjah.
copatka

Hvala, Metuljc! A tiste drobcene cvetke med čebulicami kar pustim? Saj bodo zdaj najbrž itak odmrli, ko rastlina ni več v zemlji._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Pusti čisto pri miru, bo najbolje.
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

copatka je napisal/a:
Danes sem pobrala še štiri česne, ki sem jih pustila, da dozorijo zračne čebulice. Kaj naj pravzaprav zdaj naredim z njimi? Jih dam narazen, da se posušijo, ali pustim kar takole? Sem že malo pozabila izpred par let, ko sem nazadnje imela zračne čebulice Rolling Eyes

Ali na sliki vidim prav, da zarodne čebulice že odganjajo? Potemtakem posušene verjetno ne bodo več pognale, če bi jih hotela uporabiti za sajenje.

Brbr, imaš kaj izkušenj s takimi?
brbr

Kot je rekla Metuljc, pusti čimbolj pri miru. Narava že ve kaj dela in si posameznih cvetkov ne puli proč, temveč počaka, da se posušijo in potem sami odpadejpo. Ravno tako pa tekom sušenja razpade cvet in čebulki začno izpadati... Zaradi tega jih jaz ne obešam, ker bi potem čebulčke lovila po tleh. Če jih že obesiš, jim naredi rahlo vrečo iz kakšnega zračnega materiala (zavesa, agrokoprena,...), da se bodo izpadli čebulčki ujeli vanjo.

Tudi pri meni je nekaj čebulčkov odgnalo že v cvetu. Takih po navadi ne sadim, ker razmišljam tako kot Bicikel. No, mogoče se pa oba motiva. Je za probat._________________naredimo svet lepši
copatka

Ja, klijejo že - očitno sem jih res prepozno pobrala, malo sem pozabila nanje Rolling Eyes . Bom videla, kako se bodo obnašali, posadila jih bom sigurno. Sem jih pa mislila nekaj dati sosedom, mogoče pa res bolje, da ne. Da ne ustvarim anki slabega slovesa, če ne bodo vzklile Wink._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
brbr

Nič nisi prepozno pobrala. Take odganjajoče vsako leto najdem med svojimi ...
Letos sem pustila dozoreti veliko pskov (se je pretekla leta zgodilo, da sem jih pustila premalo in sem potem morala saditi jedilni česen, kar pa je velik greh). Mislim, da komot pogrešim prgišče čebulčkov, če jih ne boš imela za sosede._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

copatka: jaz bi tiste, ki že preraščajo, enostavno takoj posadila. Ne bo dosti drugače, kot pri tistih, ki jh pozabimo izpuliti. Skoraj si upam trditi, da bo iz njih naslednje leto prav lep česen.

Takole se obnaša stoletna-potujoča čebula. Ti imaš pa očitno stoletni-potujoči česen. Wink Laughing
Odgovori