Paradižnik 2024

Odgovori
K8

Odgovor Napisal/-a K8 »

Andrej Banko je napisal/a:
Agree ali pa Lepinox Plus - Bacillus Thuringiensis

O super, sem kar podrobno prebrskala google, pa nič od tega našla. Najbolj pomembno mi je, da je dovoljeno v ekološki pridelavi. Hvala!
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Teh težav sicer nimam, a mislim, da bi bila, vsaj za paprike in čilije (so nižji) reššitev tudi mreža proti insektom._________________naredimo svet lepši
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Ja, protiinsektna mreže npr. 5x10 metrov = 50-100 EUR ( plus konstrukcija ) !

Pa z njo preprečiš dostop tudi koristnim žuželkam in opraševalcem, pa ves čas je treba dvigat zaradi privezovanja in obtrgovanja zalistnikov in obiranja ...
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Ma kake mreže za paradajz, ki cveti par mesecev?!?
Tole je top: https://www.agronet.si/izdelek/45097/agree-wg-100g!
Pa tudi za feferone/paprike, vse kapusnice in še kaj.
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

K8 je napisal/a:
Pozdravljeni, mi lahko poveste kako se vi spopadate z gosenicami, ki vrtajo luknje v plodove paradižnika, paprike in čilijev? Sploh obstaja kakšna naravna rešitev? Danes mi je celo uspelo ujet eno gosenico, ki se je mastila s steblom paradižnika, ampak vseh ne morem ujet, drekcev na listih pa polno. Obupala bom Sad Ali drugi nimate teh problemov, mogoče kakšna dobra preventiva za prihodnje leto? Hvala!

Imamo te probleme.
Moj balkonski paradižnik je naluknjan kot švicarski sir Confused .Žal sem prepozno opazila .
jaz jih sedaj zgodaj zjutraj vse malo otresem in pobiram.K sreči so gosenice izrazito zelene in se jih na tleh ali zemlji hitro vidi.Potem pregledam še liste in oberem še tistokar je gor.
Na balkonu mi mreža ne bi kaj veliko pomagala,vsem trgovinskim pripravkom za špricanje se najraje izognem,tako da mi res ostane samo obiranje zgodaj zjutraj._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
K8

Odgovor Napisal/-a K8 »

Moje gosenice so čudne nežno rjave, skoraj roza barve?! 🤷🏻♀ Pa tudi težko jih je izslediti. Včeraj sem naročila Agree, pa bom poskusila. Hvala vsem za odgovore.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Danes sem prvič nabrala toliko paradižnikov, da jih bo za več kot le eno solato. Jutri jim bom pobrala semena. Lani jih nisem.

Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Pobrala sem prva dva zrela paradižnika. Novosadski jabučar, sadika kupljena, nosi zastavo. Nobene druge sorte še nič ne rdijo, za rumene pa itak nikoli ne vem, kaj pomeni kakšen barvni odtenek. Pa za Orange banana pravzaprav niti ne vem, kakšne barve je, ko je zrel._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

crtj je napisal/a:
Muha, sem pisal prodajalcem (Cultive ta Rue) in rekel, da sem sicer zelo vesel rezultata, vendar da nimam pojma, a je res to ta sorta, pa če imajo kakšne ideje glede tega Smile

Čez čas so odpisali, da so tudi oni videli naokoli slike, kjer so plodovi okrogli, gladki in ne tako zelo ogromni, vendar da so prepričani, da je njihov pravi.

Zdaj... a je pravi ali ne - vsekakor lahko iz tega odgovora razberemo, da sem dobil tisto, kar bi po njihovem tudi moral dobiti, torej naslednjič lahko pod istim imenom dobim enako robo.

Nimam pa veliko izkušenj s takimi kapitalci, tako da eden od njih me je presenetil, ko je bil od zunaj videti še super, po prerezu pa sem videl, da znotraj tako rekoč gnije - postaja vse mehko in tekoče.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kapitalci so super za pogledat, za tekmovat ... a v praksi se ne obnesejo tako zelo dobro. Kot prvo, je treba plodove posebej privezovat, da se pecelj ne odtrga, kot drugo jih je na rastlini manj. Nekako se mi zdi, da je kilaža na rastlino enaka pri debelajsih in pri "normalnih", ki jih je ustrezno več gor.
Odgovori