Radič - Cichorium intybus

Odgovori
živa
Kraj: Žiri-NM

Re: Radič - Cichorium intybus

Odgovor Napisal/-a živa »

Brbr, kje kupiš bianco invenrale? Moj radič je že zunaj, sejala dva tedna nazaj, dala loke, čez dve plasti senčilne mreže in zalivala. Sejala pa Mantovano, Palla rosso 5, Verono, castelfranco in pan di zuccero (se mi zdi, v glavnem štrucarja, pa ne Milano, ker slednji pri meni naredi pol manjše glave). Če hočem pred zimo imeti glave in štruce, mora sedaj delati. Take so moje izkušnje na mikrolokaciji. Verjamem, da lahko drugi sejete kasneje, ker lahko vsak dan zalivate, moje rastline so prepuščene same sebi.
Sem pa lani prepozno sejala kitajsko zelje, predlani prezgodaj. Nekako ne ujamem pravega časa. Lani je bil v rastlinjaku, pa ni naredil čvrstih štruc in spomladi je hitro šel v cvet.

Vse to presadim na skoraj 6 x 3 m površino, da imam še jaz kaj poleg voluharjev. V nedeljo sem v dveh urah ujela starega in mladega voluharja v istem rovu pol metra pred krompirjem. :shock: :shock: :shock:
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Živa, Bianco invernale sem kupila v Bauhausu.

Zdajle sem ugotovila, da tudi Verone nimam. Včeraj ga nisem kupila, ker so bila semena stara (veljavnost do jeseni 2025). Ga moram nujno kupit, ker je to eden od radičev, ki pri meni nabolje uspeva.
živa

jaz tudi sejem Verono in ostale rdeče radiče. Bom še to, zame novo sorto.
živa

Taka je površina radičev, kitajskega zelja. Vse je bilo presajeno konec julija. Pozna se, da je julija deževalo, zato je vse tako lepo zrastlo. Površina cca 18 m2, ker ko bodo voluharji napadli, mora kaj ostati nam.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Krasno, Živa!
živa

vse na račun hladnejšega julijskega vremena in dežja. Če bodo glave in štruce, bomo videli.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Prve bolj zbite glavice Pallarose so že zgnile. To je velika hiba te meni zelo ljube sorte. Čim je malo več vlage, se začnejo tegobe. Zato zime skoraj ne preživi. Ne mraz, moča v tleh jo zdela.
iskra
Kraj: Lokev , Boa , Vinica

Odgovor Napisal/-a iskra »

Včasih smo imeli Tržaški solatnik , odličen in trpežen radič. Sedaj pa bilo kje kupim seme ne zraste niti podoben tistemu ta pravemu.Očitno bo treba malo dlje v Italijo po semena , saj so se tu ob meji prilagodili (nezahtevnim) Slovenskim kupcem.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Iskra, v EuroSpinu si tudi kupil? Imajo Tržaški solatnik in še eno podobno sorto. V soboto so ga v Radečah še imeli. Oba.
Beki

Odgovor Napisal/-a Beki »

Moja palla rosa izgleda takole.

Slika

A sem jo prepozno sadila? Bojo glavice do mraza?
Odgovori