Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2014

Odgovori
lera

Odgovor Napisal/-a lera »

A to mate že zgodnje sorte?_________________lp

Lera
http://lera.moj-album.com
pepa6

Odgovor Napisal/-a pepa6 »

Pozdravljeni!
Imam eno prošnjo in sicer, če bi katera odstopila mogoce kakšna semena paradižnikov razlicnih sort.Bi bila zelo vesela.Moja 5 letna hcerka zeli imeti svoj del vrta in ima veselje do sejanja (paprike sma sejale, ki nama jih je podarila Zana), sedaj bi se sejale paradiznike.Ne splaca se mi kupit 5 razlicnih paketov semen za paradiznike, ce pa rabim sam 2 semena ene vrste.Zal pa nimam nobenega semena da bi menjala.Hcerki so vsec crni oz. vijolicni, beli in zeleni paradizniki.
Nazadnje urejal/a pepa6 26 Feb 2014 17:45; skupaj popravljeno 1 krat
Matic

Odgovor Napisal/-a Matic »

Ce rabite nekaj semen razlicnih sort teh barv, vam jih odstopim. Javite naslov na ZS. Wink
gun

Odgovor Napisal/-a gun »

petrick je napisal/a:
Moje sadike pridno rastejo. Že nekaj dni pa samo pri sorti Pervaja Ljubov opažam vihanje listkov, takole:

Lansko leto sem jo imela prvič in se ne spomnim, da bi se listki tako izrazito vihali. Ali mogoče sadiki česa primanjkuje?

LP

Sem nov tukaj in nimam izkušenj ampak po prvem pravilu vem da sadimo v črne posode ker korenine ne smejo biti izpostavljene svetlobi. Zato predvidevam da se ti tako "zvijajo". Naj še kdo potrdi mojo izjavo.
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Zaradi prozornih ali belih lončkov se mi še nikoli niso zvijali listi.
Matic

voda je napisal/a:
Patrik jutro, Matic ve bolj te stvari. lpvoda

Matic še nima tako dolgega vrtnarskega staža, imate številni več izkušenj in posledično znanja / idej. Smile
Vem pa da je nehvaležno delati zaključke, na podlagi katerih se bo potem odločal drug (s tem torej prevzeti odgovornost), ker so redke 100% situacije.

Žal imam v obeh zadnjih sezonah izkušnje z padavico. Vsak bi jo najbrž videl malo drugače. Ampak če do danes ni nazadovanja, ki bi se kazal na drugih delih rastline, bi dvomil da je v igri kaj takega.
Določeno zvijanje je za ta tip paradižnik pač značilno. Javi čez kakšen dan, kakšno je stanje. Oziroma če bodo spremembe.

Gun, tudi pri meni men belimi-barvnimi ni bilo razlik.
Pika: enako. Po začetnem neuspehu (objavljen eno stran nazaj) sem vse pikirančke, ki so bili vidno še pri življenju in imeli vsaj minimalno korenine, presadil iz Plantelle v Asef. Od tega je minilo slab teden - vsi so zaenkrat navidez dobro.
Tudi poznejši, ki sem jih direktno presadil v Asef, so teden dni kasneje brez izjeme v dobrem stanju. V istem časovnem obdobju: tednu dni, mi je v Plantelli propadla več kot polovica.
lera

Pepa javi naslov na zs.

Matic poskusi neu haus ali pa klassman substrat - meni se obnese._________________lp

Lera
Matic

Lera, bi, ampak ga nikjer v okolici ne dobim.
Sem imel oba prva v mislih, glede na vaša priporočila.
Dokler mi Asef v redu dela, bo tudi ta OK. Smile
lera

A ne greš mimo nobene kmečke zadruge mimo?_________________lp

Lera
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Matic, najbližji Neuhas je v Selnici ob Dravi, ali pa v Dupleku, ali Slovenski Bistrici._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Odgovori