Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Aronija - Aronia melanocarpa

Odgovori
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Kako bulo na jesenskem srečanju. Pa iBojan tud lahk..._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Jah, v bistvu res mora Smile sicer ne tolko kot v šnopsu, ampak ponavadi smo začeli uporabljat po novem letu, ko se fino okus sestavi in kislina usede.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

To pa ne bo v redu Sad Potem dolgo ni nobenega vseslovenskega srečanja in lahko že zmanjka Wink
Saj lahko na srečanje ob kavici prinese, a ne? Cool_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Nič bat... Pri nas so vsi razen mene iz plemena "dunajc pa krompir", tako da... Te dni praznim zadnje kose iz 2015 (našel en akacijev sirup, mmm).
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Letos sem obral 3 litre aronije ( pred ptiči) in jo zamrznil.
Zdej bo pa treba nekaj narediti iz nje._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

Igy je napisal/a:
Zdej bo pa treba nekaj narediti iz nje.

Igy.
Pri nas smo naredili marmelado iz aronije in robidnic, katere sem shranjeval v zamrzovalniku zaradi dolžine obiranja. To je marmelada(pasirana),katere ne odtehta nobena domača salama,pa še bolj zdrava je za telo.Salame pridigarjem v poklon. Question Laughing
lp. Vinkoz
Janika

Odgovor Napisal/-a Janika »

Zdravo, sem dala recept za liker v temo likerji. Liker dela moja mama, okus je popoln, bi rekla, da je vsaj krepčilen, če ne celo zdravilen._________________Janika
mrmracka

Odgovor Napisal/-a mrmracka »

Igy je napisal/a:
Zdej bo pa treba nekaj narediti iz nje.

1 kg aronije
2 litra vode
1 žlica citronke, pustiš stati 24 ur.

Naslednji dan zavreš, zmiksaš s paličnim mikserjem, dodaš 1 kg sladkorja,
ponovno zavreš in vroče napolniš v pogrete steklenice. Ohladiš pokrito s koco.

Na tak način lahko pripraviš sok iz kateregakoli sadja. Dobiš gosti sok, ki se meša z vodo._________________mrmracka
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Če se ne motim, prihaja čas za sajenje. Omenjate popoldansko senco, imam plac pol m vzhodno od krošnje srednje visoke nizke jablane, pa še kot okras bi prav prišla.
Katero nizko do srednje visoko sorto priporočate, predvsem da je manj trpka.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Za manj trpke sorte se stejejo aronije prunifolia, za sorto "nero" to velja - preverjeno. Pri nas (v trgovinah, seveda Smile) se jo obicajno kar lahko dobi.
(so pa tudi v tem primeru podatki na omrezju "mesani")
Odgovori