Stran 23 od 34
Objavljeno: Po Avg 21, 2017 10:29 pm
Napisal/-a Optimist
Kako bulo na jesenskem srečanju. Pa iBojan tud lahk..._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Objavljeno: Po Avg 21, 2017 10:35 pm
Napisal/-a crtj
Jah, v bistvu res mora sicer ne tolko kot v šnopsu, ampak ponavadi smo začeli uporabljat po novem letu, ko se fino okus sestavi in kislina usede.
Objavljeno: Po Avg 21, 2017 10:48 pm
Napisal/-a lpmami
To pa ne bo v redu Potem dolgo ni nobenega vseslovenskega srečanja in lahko že zmanjka
Saj lahko na srečanje ob kavici prinese, a ne? _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Objavljeno: Po Avg 21, 2017 10:57 pm
Napisal/-a crtj
Nič bat... Pri nas so vsi razen mene iz plemena "dunajc pa krompir", tako da... Te dni praznim zadnje kose iz 2015 (našel en akacijev sirup, mmm).
Objavljeno: So Sep 09, 2017 1:05 am
Napisal/-a Igy
Letos sem obral 3 litre aronije ( pred ptiči) in jo zamrznil.
Zdej bo pa treba nekaj narediti iz nje._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
Objavljeno: So Sep 09, 2017 10:24 am
Napisal/-a vinkoz
Igy je napisal/a: |
Letos sem obral 3 litre aronije ( pred ptiči) in jo zamrznil. Zdej bo pa treba nekaj narediti iz nje. |
Igy.
Pri nas smo naredili marmelado iz aronije in robidnic, katere sem shranjeval v zamrzovalniku zaradi dolžine obiranja. To je marmelada(pasirana),katere ne odtehta nobena domača salama,pa še bolj zdrava je za telo.Salame pridigarjem v poklon.
lp. Vinkoz
Objavljeno: Ne Sep 10, 2017 12:37 am
Napisal/-a Janika
Zdravo, sem dala recept za liker v temo likerji. Liker dela moja mama, okus je popoln, bi rekla, da je vsaj krepčilen, če ne celo zdravilen._________________Janika
Objavljeno: Ne Sep 10, 2017 5:38 pm
Napisal/-a mrmracka
Igy je napisal/a: |
Letos sem obral 3 litre aronije ( pred ptiči) in jo zamrznil. Zdej bo pa treba nekaj narediti iz nje. |
1 kg aronije
2 litra vode
1 žlica citronke, pustiš stati 24 ur.
Naslednji dan zavreš, zmiksaš s paličnim mikserjem, dodaš 1 kg sladkorja,
ponovno zavreš in vroče napolniš v pogrete steklenice. Ohladiš pokrito s koco.
Na tak način lahko pripraviš sok iz kateregakoli sadja. Dobiš gosti sok, ki se meša z vodo._________________mrmracka
Objavljeno: Po Sep 11, 2017 1:24 pm
Napisal/-a Oldi
Če se ne motim, prihaja čas za sajenje. Omenjate popoldansko senco, imam plac pol m vzhodno od krošnje srednje visoke nizke jablane, pa še kot okras bi prav prišla.
Katero nizko do srednje visoko sorto priporočate, predvsem da je manj trpka.
Objavljeno: Po Sep 11, 2017 3:44 pm
Napisal/-a mravlja
Za manj trpke sorte se stejejo aronije prunifolia, za sorto "nero" to velja - preverjeno. Pri nas (v trgovinah, seveda ) se jo obicajno kar lahko dobi.
(so pa tudi v tem primeru podatki na omrezju "mesani")