Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Narcissus - narcisa

Odgovori
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Se čudim, da je v tem koritu zimo preživel in se celo lepo razrastel. Mama, nedaleč od te lokacije, je imela rožmarinov grm v velikem loncu in ga je čez zimo ovila in postavila v zavetje._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

Po moji nestrokovnosti... obstaja tudi prezimen rožmarin. Nekaj let sem ga vsako spomlad kupovala, nato mi je Cinija dala dva ukoreninjena poganka, sedaj preživita oba na prostem in celo zgodaj v marcu cvetita.

Lepo bodimo, Mil
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Če res obstaja, je tudi moj tak in tudi cveteti je začel že marca, če se prav spomnim._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
MijaLan

Odgovor Napisal/-a MijaLan »

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Da malo oživim to temo, ker je ravno primeren čas. Narcise, ki trenutno cvetijo pri meni. Lani in predlani je bilo kar nekaj označevanja in presajanja po cvetenju, tako da so zdaj večinoma urejene po kupčkih. Nekaj jih ima še popke. Vesela bi bila tudi fotografij narcis, ki cvetijo pri vas.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ej, sta tisti dve na prvih dveh fotografijah resnično narcisi? Surprised Wink Laughing Čudoviti sta, nekaj posebnega. Saj so lepe vse, a ti dve iz izstopata. Pri meni šele začenjajo, ni še kaj dosti fotografirati.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Ja, tudi prvi dve sta narcisi. Sta pa bolj nizki. Prva je Rip van Winke. Pred leti sem jo že imela, pa je izginila in sem naročila nove čebulice. Druga je Oxford gold. Obstajata še svetlo rumena in bela varianta, a zdajle ne vem, kako se imenujeta. Sem pa vesela, da sem naročila živo rumena, ker je v živo res krasna. Naročila sem v Eurobulb.nl.
tajci

Odgovor Napisal/-a tajci »

Tiste na drugi fotografiji so tudi meni zaprle sapo._________________Naj raste
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Tiste na drugi fotki so ohranile le privenček, cvetni listi so reducirani.
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

very happy

Très magnifique.
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
Odgovori