Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2024
muha je napisal/a: |
Kapitalci so super za pogledat, za tekmovat ... a v praksi se ne obnesejo tako zelo dobro. Kot prvo, je treba plodove posebej privezovat, da se pecelj ne odtrga, kot drugo jih je na rastlini manj. Nekako se mi zdi, da je kilaža na rastlino enaka pri debelajsih in pri "normalnih", ki jih je ustrezno več gor. |
Jp, podpišem! Paradajzov večjih od običajne breskve sploh ne šmirglam. Ali pa da je notri še kup zelenega - groza!
Včeraj sem dal sušit za 7 pladnjev od sušilcev datterinov. So recimo običajne velikosti, povprečno 3 cm, max 4, kot vsako leto torej. Moja frendica jih ima letos prvič in v njeni top zemlji imajo povprečno 5 cm, tudi več. Grizlja pa raje moje, ker so (seveda) okusnejši
Jaz od debelajsov gojim samo mojega Lučota, ker mi je po okusi naboljši paradižnik, ki sem ga do zdaj probala.
Je pa res, da je zelooo pozen in tudi bolj malo rodi. Šele zdajle cveti, čeprav je že presegel višino "paradajzarke". Imam šest rastlin in trenutno samo dva drobna poldička._________________naredimo svet lepši
Je pa res, da je zelooo pozen in tudi bolj malo rodi. Šele zdajle cveti, čeprav je že presegel višino "paradajzarke". Imam šest rastlin in trenutno samo dva drobna poldička._________________naredimo svet lepši
Danes sem vstala ob 6h in najprej uredila neprehodno džunglo v večjem rastlinjaku. Potem pa sem opravila prvo letošnjo veliko bero. To je iz obeh rastlinjakov, na fotografiji manjka še 13 paradižnikov, ki v posodicah čakajo, da dam njihova semena fermentirat. Največji plodovi so največ okoli 450g, večina pa manj, ker imam tudi jaz raje srednje velike. Zunaj pa je razen predsezonskih zrel le kak plod tu pa tam.