Stran 23 od 31
Objavljeno: So Avg 28, 2021 5:18 pm
Napisal/-a copatka
Saj me je ob vseh težavah, ki jih imate, kar sram povedati - moj korenček je spet lep . Pa nič posebnega ne delam. Sejala sem ga 14. maja v visoko gredo - na levi je Amsterdam 2, na desni pa Nantes 2 clodia, ki sem ga kupila na traku. V eni visoki betonski cevi, ki je ostala od nekega projekta, imam pa še Flaake. Tisti je še bolj majhen, sejan kasneje.
_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Objavljeno: So Avg 28, 2021 6:42 pm
Napisal/-a muha
Lep korenček, čestitam!
Objavljeno: Po Avg 30, 2021 10:27 am
Napisal/-a živa
Copatka, super pridelek, naj ti ne bo nerodno. Jaz ga bom imela spomladi, sedaj je vzklil
tako pač je letos. bo bolje_________________Lp, Živa
Objavljeno: To Avg 31, 2021 12:47 pm
Napisal/-a brbr
Bravo, Copatka. Tudi pri meni letos dobro kaže. Zanima me, kdaj ga pospravite z grede in kako ga shranjujete za čez zimo.
Pri nas ga največ pojemo surovega. Zato bi ga rada obdržala čim dlje sočnega. Saj ga dam v kozarec in v hladilnik, kjer se odlično ohrani zelooo dolgo. A za večje količine v hladilniku ni prostora.
Shranjevala sem ga v orehovemu listju, a tu dobi nekakšen priukus. V pesku se sčasoma izsuši. Če ga pustim na vrtu, se ob hudih zimah zgodi, da povrhnica odstopi in postane nekako porozen.
Razmišljam, da bi ga nekaj presadila v lonce in hranila zunaj, v zavetju. Ali ima kdo s tem izkušnje?_________________naredimo svet lepši
Objavljeno: To Avg 31, 2021 4:25 pm
Napisal/-a muha
Karkoli sem delala mi je rdeči vedno predčasno pričel gniti. Še najmaj, ko sem ga v malih šopih zavila v papir in hranila v veliki plastični škatli na hladnem podstrešju. Je delikaten: ali se izsuši, ali pa vlaga potegne nase gnilobo. Za zimo shranjujem samo rumenega. V prejšnjih časih v mini domači zasipnici, zadnja leta v "kevdru". Rdečega za sveže grickanje pa čez zimo kupujem, ni druge.
Če ga pustiš na gredi, jo na debelo prekrij, da zemlja ne bo zmrzovala. Tak bo lepo počakal. Ampak to velja le za poznega. Zgodnji naredi jeseni vse polno drobnih koreninic, na škodo korena.
Objavljeno: To Avg 31, 2021 4:32 pm
Napisal/-a brbr
Hvala, Muha. Ko bo čas za spravilo - pobrala bom vsega, ker bom na njegovo mesto posadila čebulček za mlado čebulo spomladi - ga bom pdobala shraniti na različne načine in potem primerjala..._________________naredimo svet lepši
Objavljeno: To Avg 31, 2021 8:07 pm
Napisal/-a metuljc
Za kakršnokoli kuho se najbolje obnese sušen. Ga ne ločiš od svežega.
Objavljeno: To Avg 31, 2021 11:16 pm
Napisal/-a Ana
Tudi jaz ga sušim v sušilcu. Se obnese.
Objavljeno: Sr Sep 01, 2021 10:46 am
Napisal/-a brbr
Na kako velike rezine ga pa narežeta? Sušila sem ga enkrat, tako za probo. Narezala sem ga na zelo tenke krogce, ki so bili potem pri kuhi malo pretenki..._________________naredimo svet lepši
Objavljeno: Sr Sep 01, 2021 1:13 pm
Napisal/-a metuljc
Na recimo pol cm bi še šlo, če sušiš v sušilniku. Režema ali na ploščice ali na palčke ali na debele rezine za juho ali na kockice.......
Enako peteršiljevo korenino, pastinak, sušim por, kdaj tudi šampinjone, Tajana je sušila papriko, se super obnese.
Pred uporabo debelejših koščkov te namočim, v juho dam suhe, za rižoto je treba prej namočiti.