Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ameriški kaki - Diospyros virginiana

Odgovori
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Kaj pa obratno, če bi cepil Virigiano na Lotus podlago? Kako se ti to vidi?
Od lani imam nekaj mini sejancev Lotusa. Sicer jih je velika večina še pretanka za cepljenje, ker so bili skupaj v loncu.
turnogo

Odgovor Napisal/-a turnogo »

Optimist je napisal/a:
Ima dobre in slabe strani! Slaba je ta da zelo počasi raste in zato ni najbolj priljubljena. Dobra pa ta da zdrži krpko pod - 20C. Torej idealno za moje razmere (1000m). Medtem ko je lotus precej živahna podlaga, vrndar pa ima prag vzdržljivost tam nekje pri -15C. V ZDA je znanemu drevesničarju Cliff de England v sezoni 14/15 pomrznilo do tal 240 cepljenih lotusov velikih od 2 do 4 m......

Po moje na 1000 m niti ni tak problem, da ti zmrzne čez zimo, sploh če je J lega, ampak je večje vprašanje ali je dovolj toplih dnevov, da pravočasno dozori. Pri meni na 650 m je ravno na meji. Boš videl. Predlagam, da preveriš če ima kdo kakije posajene na 1000 m in kakšni so rezultati dozorevanja. Kar se tiče zimske pozebe npr. na Sorškem polju pogosteje pomrzne, kot pa na višjih legah nad poljem._________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Apple a day keeps the doctor away.
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

@Bicikl, na lotos večinoma cepijo Nikito in Rosejanko. Imata namreč večje plodove in sta tako tržno zanimivi. Virginia sorte so mali sadeži tja nekje f3-4 cm, vendar izredno okusni.
@Turnogo, prelistaj kako stran nazaj... Lani sem že imel prvi sadež..._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Optimist

Celebrity na gruntu

_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Nikita se lepo štriha, mogoče kaj bolj zgodnja kot lani ..... Rolling Eyes

_________________mfranc
turnogo

Odgovor Napisal/-a turnogo »

Lep za videti!
Jaz imam na 3 drevesih samo 1 sadež._________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Apple a day keeps the doctor away.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

turnogo: citat sem pobrisala. Nobene potrebe po citiranju ni, kadar odgovarjamo neposredno na zadnji prispevek. So le nedobrodošlo mašilo. Na PC še nekako gre,pač preskočiš, na malih telefonskih ekratnih je pa pošteno moteče.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

turnogo je napisal/a:
Lep za videti!

Eeeeh, od blizu ni tako lep. No ja, preveč je prizadetih plodov, s črnimi pegami; vzroka pa še nisem ugotovil.

Slike od 5. julija
http://shrani.si/f/2H/j0/4b0GdSd3/img66271.jpg

http://shrani.si/f/1j/JC/1NpfY08k/img66281.jpg

http://shrani.si/f/26/fT/3S67R8nw/img66301.jpg_________________mfranc
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Uhhhh, lepi so.
Če boš kaj obrezoval Nikito, prosim za kakšen cepič. Lani se mi je sicer nekaj prijelo, pa je letošnja zmrzal pometla z vsemi cepiči. Začenjamo spet od tal. Še malo, pa bo namesto drevesa vsako leto na novo pognal grm.
Optimist

Bo pa več sort na enmu grmu...._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Odgovori