Radič - Cichorium intybus

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Re: Radič - Cichorium intybus

Odgovor Napisal/-a muha »

Odvisno od vremena. Če jih pa ne naredi, se jih čez zimo splača pokriti preko lokov. Take manjše so manj podvržene gnitju in bi znale celo prezimiti. Tudi pri meni kakšna, ki sem jo temeljito obrala pred zimo, prezimi, le da je to bolj izjema kot pravilo.
Beki

Odgovor Napisal/-a Beki »

Hvala. Moram si zapisat in naslednje leto saditi prej. Tud zdaj bi v resnici že pasala kakšna druga solata, ne samo paradajz :P
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Pa zelo odvisno je tudi , kateri podtip Palla Rosse je posadila. Najzgodnejši naredijo v okoli 60 dneh, pozni pa potrebujejo še skorajda enkrat toliko.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tole mi je zadnjič, preden sem kupovala sadike, ChatGpt zbral o različicah Palla Rosse, če komu pride prav. Kupila sem št. 5.
PallaRossa.png
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Beki

Odgovor Napisal/-a Beki »

Ja, tudi to bi si lahko zapisala :D se ne spomnim več ali je bla trojka ali 5ka :D

Je pa kar razlika :D
Uporabniški avatar
Plamenka

Ja, kar velika razlika je. Tudi meni se je en označevalec izgubil, pa ne vem več ali sem kupila še eno Palla rosso druge številke ali kaj drugega. No, nekaj bo že zraslo. Je pa vse v rastlinjaku.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Od radičev še vedno sejem le Palla Rossa 2. Sredi junija. Tem sedaj pri meni že trdijo glavice. Tako tistim, ki so ostali na sejanem mestu, kot onim, ki so bili presajeni. V obarvanih glavicah grenčine skoraj ni čutiti, še sploh, kadar ga pripravim s krompirjem.

Pred časom sem kupila Palla Rossa 4, pri meni med sortama ni bilo razlike v trpežnosti na zimo. Višjih številk pa še nisem preizkušala.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Jaz sem letos prvič kupila sadike Palla rossa 5 in jih včeraj presadila v toplo gredo. Do zdaj sem imela vedno mešane sadike, ki so različno prestale zimo - ene so zgnile, ene so se kar posušile, ene so bile pa v redu. Vse pa so mi zelo kmalu pognale v cvet.
V bistvu ne vem, ali je treba toplo gredo tudi pozimi zalivati :roll: . Jaz je do zdaj nisem, mogoče je bilo to narobe.
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
Plamenka

V rastlinjaku pozimi ne zalivam. Tudi jaz imam vse sorte, zimske solate, različne radiče. Prejšnje zime treviso ni preživel, a sem zdaj spet poskusila z njim. V cvet mi pa ne gredo tako hitro. Odrežem jih in potem ponovno odženejo.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Plamenka, hvala! Upajva na uspeh, a ne?
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Odgovori