Česen 2015

Odgovori
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Juglans hvala. Bližnji kmet seveda vse pospravi za zimo, drugače pa še pase zunaj in je trava poradirana. Pa tudi kolikor ga poznam, mi ne bi hotel prodati, da mu ne bi slučajno zmanjkalo.

Seveda tudi ne veš za kakšno površino gre pri meni. Na oko med 100 in 150m2. Se že sprašujem ali bom imel dovolj sadilnega materiala Rolling Eyes Na koncu bom mogoče sadil še tiste najbolj drobne. Confused
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Vir kalija in odlična zastirka je razrezana praprot, pa še veter je ne odnese Wink
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Morda ima praprot še eno prednost: polži je ne marajo. To sem nekje prebrala in med posajen radič in endivijo položila zastirko praproti. Res ni nič polžev, ne vem če zaradi praproti ali letnega časa (sicer pa je tam že mesec in pol in takrat so polži še bili aktivni, ampak med solato jih res nisem opazila).
Jaz preko posajenega česna tudi potrosim pepel, potem pa vse prekrijem s slamo. Kolikor plevela pride skozi, ga z lahkoto izpulim, ker je prst godna in rahla. Pa veliko deževnikov je vmes. Ko populim česen sploh ni treba kake posebne obdelave, kar z motiko sem malo pregrebla in posadila solato Laughing , no tu je potem zgoraj omenjena praprot in mi je zaenkrat ta naćin zelo všeč._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Bicikel

Ja pri malih površinah se kaj takega nedvomno obnese. Bi se tudi na večjih, če ima človek dosti časa. Pri meni to žal ne gre...., še dolgo ne bom v penziji Embarassed
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

He, he kaj ne veš, da noben penzionist nima časa? Laughing
No, resnici na ljubo se imam končno čas špilati s takimi stvarmi, pa še slama je doma._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Bicikel

Jasno, da vem, sej zato ker počnete kar prej niste mogli, potem nimate časa. Pa seveda, nikoli nam ni vse čisto prav.
Evo, Brbr je verjetno sedaj na njivi za česen, jaz pa v službi :(
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Bicikel je napisal/a:
Evo, Brbr je verjetno sedaj na njivi za česen, jaz pa v službi :(

In mimogrede se lahko izpelje sklep, ki je napačen: brbr je med onimi, ki nikoli nimajo časa. Embarassed (jaz bi tudi bila raje v vlogi brbr kot v vlogi bicikla, pa nisem.)
Bicikel

Ne, ne, je že vredu. Oba nisva imela časa priti na zadnje srečanje Rolling Eyes
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Bicikel je napisal/a:
Ne, ne, je že vredu. Oba nisva imela časa priti na zadnje srečanje Rolling Eyes

Je bilo opaziti, ja. Embarassed Saj bo kmalu 1. december.
Pri nas česna še nismo (in ne vemo, kdaj ga bomo) sadili. Upanje je, da letos. Malo ga bo, če sploh bo.
Bicikel

Bo pa pri nas zagotovo dovolj, če boš rabila. Takoj po službi letim spet sadit. Ta debele Anke in Barjanca sem že vse posadil pa še nisem na pol površine. Sledijo rdeči mnogostročni in še eden od sosedov, potem pa preostanek spet Anka do koder pridemo. A bo prej zmanjalo prostora ali pa sadilnega materiala? Al bo prej počil moj hrbet Rolling Eyes
Odgovori