Kaki, zlato jabolko - Diospyros kaki

Odgovori
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Skratka žlebičkasto cepljenje mer čaka drugo leto spomladi.
Kako je s pripravo cepičev, včasih so jih dajali v mokro mivko, samo se ne spomnim ali čez poletje ali zimo Smile
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

Oldi je napisal/a:
Skratka žlebičkasto cepljenje mer čaka drugo leto spomladi.
Kako je s pripravo cepičev, včasih so jih dajali v mokro mivko, samo se ne spomnim ali čez poletje ali zimo Smile

OLDI, a ti nas malo zaj------.
A ti jaz določim "GARTLCA"- za odgovor. Laughing Zadetek!. Sicer predlagam, da malo pogledaš prispevke o cepljenju in cepičih na tem in starem forumu.
Na srečanju imamo odmerjen čas za take stvari,katerega se moramo striktno držati. A je tako- MUHA? Je možnost da kdo tudi zboli, pa ga ni.
Laughing
lp. Vinkoz.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

vinkoz je napisal/a:

Na srečanju imamo odmerjen čas za take stvari,katerega se moramo striktno držati. A je tako- MUHA?

Seveda! Saj veste, komanda mora bit! pa če je še tako odveč Wink Laughing Laughing

Oldi: tukaj naj bi se menili izključno o cepljenju kakija, ki je, kot sem razumela, spedcifično. Če te zanima cepljenje dreves nasplošno, je veliko napisanega tule.
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Verjetno sem bil narobe razumljen, z mivko sem se malo hotel pohecati.
misoo83

Odgovor Napisal/-a misoo83 »

Evo kod mene po prvi put rodio kaki, za sad su plodovi sitni ali nadam se da ce se dok ne sazriju malo udebljati, to sam kupio kao kalemljenu biljku a sortu nisam znao i sad po plodovima izgleda da je original diospyros kaki a ja sam pre toga mislio da je sorta typo.
Jedva cekam da dodje vreme jela pa da probam svoje prve plodove . Very Happy

elstar

Odgovor Napisal/-a elstar »

Čez kakšen mesec dni se nam bodo začeli ponujati...
magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

Prva dva plodova hiratane smo že pojedli. Ostali se lepo barvajo._________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

A se hiratana po okusu kaj približa Tipotu ?

lep pozdrav
magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

Okusa sta podobna, je pa hiratana zgodnejši, sedaj mu listi že rumenijo, plodovi so že rahlo obarvani._________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

No, tudi jaz sem včeraj malo pomalical"Vege" dva umedena Kaki, predhodno pa meril stopnjo sladkorja z refraktometrom. Poleg pa še meritev grozdnega soka ravno ubranega grozdiča pozne izabele.Predvsem, da določim za v bodoče mejo med FRUCTOSO in SUCROSO.Tehnološka zrelost-Asimina letos.Ugotovitev pride prav,kot merjenje preteklo leto pri kivi,da sem mu podaljšal užitno zrelost pri hrambi v kletnih prostorih za dober mesec.
lp. Vinkoz.
Odgovori