Stran 24 od 50
Objavljeno: Po Jun 19, 2017 6:50 am
Napisal/-a muha
zuf: dobra varianta!
Vprašanje: kako "prepričati" grah, da se bo tako lepo vzpenjal, kot se na tem linku? Meni, ne glede na sorto graha, vsaj 10 % poganjkov zbezlja vstran na druge rastline ali kar po tleh, če teh ni . Ko jih na silo vpletem med ostale, se jih oprimejo precej obotavljajoče in kujavo .
Objavljeno: To Jun 20, 2017 4:08 pm
Napisal/-a lpmami
Melona je napisal/a: |
... se mi sladkorni bolje obnese in ga lahko prej uporabljamo. |
Sladkorni grah imam letos prvič. Zanima me, kako se uporablja - pripravi. Mogoče celi stroki?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Objavljeno: To Jun 20, 2017 4:16 pm
Napisal/-a metuljc
Pravzaprav predvsem, če že ne samo stroki. Kuhaš, zabeliš z drobtinicami, kuhaš v juhi,......kot stročji fižol, recimo.
Objavljeno: To Jun 20, 2017 4:28 pm
Napisal/-a Melona
Lpmami, ravno to, da je uporaben v strokih, je njegova prednost, . Dodajam ga v vse zelenjavne juhe, priloge, omake za testenine, med riž ... Ko začne roditi, ga jemo stalno. Kar ga uide in dobi nitke, ga zluščim. Ravno pred nekaj dnevi sem ga v zamrzovalno skrinjo dala 2 l zluščenega.
Objavljeno: To Jun 20, 2017 4:36 pm
Napisal/-a lpmami
Tako nekako se mi je zdelo. Samo da je moj nitast Ker sem ga sadila bolj pozno, šele nakazuje zrna - takega imam pa itak najraje, surovega seveda._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Objavljeno: To Jun 20, 2017 4:38 pm
Napisal/-a lpmami
Melona, kako debeli pa morajo biti oziroma so lahko stroki, da so uporabni? Moj je zelo hitro nitast... Sicer pa košato razrasel, bogato obložen in okusen._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Objavljeno: To Jun 20, 2017 6:54 pm
Napisal/-a Ivčk
Sladkorni grah se lahko pobira že od velikosti stroka 5cm, odvisno od sorte. Tiste gromozansko velike stroke sorte 'Mangetout' recimo, se pri 5cm ne splača še pobirat..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Objavljeno: To Jun 20, 2017 7:14 pm
Napisal/-a lpmami
Hvala vsem za nasvete, jutri gre moj sladkorni v župco ali rižoto, da vidim, kakšen je okus kuhanega._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Objavljeno: To Jun 20, 2017 8:05 pm
Napisal/-a Melona
Jaz ga začnem kar hitro pobirati, ker ga komaj čakam. Tisti prvi stroki za dušo nimajo nobenih zrn nakaznih, najbrž tudi še 5 cm niso dolgi. Itak rodi kot nor. Gotovo je tudi več sort sl. graha.
Objavljeno: To Jun 20, 2017 8:17 pm
Napisal/-a mil
Pozdrav
Berem o sladkornem grahu in me prebrano navdušuje.
Draga Melona, mi prosim napišeš, kako je ime tvojemu grahu in kje kupuješ semena. Bom naslednje leto tudi jaz poskusila.
Hvala
Lepo bodi, Mil