Narcissus - narcisa

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Še dve narcisi sta zacveteli: Hillstar in Hawera. Hawera je zelo nizka in ima drobne cvetke.

živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Plamenka,
sem ti dala prave čebulice tiste, ki je še nimaš? Namreč označila sem kupček, ampak ker sem sadila mešano, ni nujno, da sem dala pravo.

letos tudi označujem._________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
Plamenka

Živa, tole si mi dala, hvala. Te še nisem imela.

Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Katera je to, Bridal crown? Pri nas se bodo zdaj zdaj odprle Sir Winston Churchill, podobne.
Uporabniški avatar
Plamenka

Najbrž ne. Našla sem še eno fotografijo, lansko, kot je zgornja. In ko je cvet na začetku razvoja, je rumen. Ima pa več cvetov na enem steblu. Letos še ne cveti, najbrž zato, ker nima dovolj sonca. Jo bo treba prestaviti.

Uporabniški avatar
Plamenka

Crtj ali če ve kdo drug. Zanima me tudi ime te narcise - tudi lanske slike, letošnji popek se šele odpira.

Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Morda je pa ta tvoja druga Bridal crown Smile čeprav srček je nekam zelo oranž napram https://www.bulbi.nl/en/bridal-crown-v24604-config

Rumena pa Yellow cheerfulness?
Uporabniški avatar
Plamenka

Rumena bi mogoče res lahko imela to ime. Mogoče Živa ve?

Pri beli imam pa v evidenci sicer tudi jaz napisano Bridal crown in vprašaj, ker sem ugibala, a najbrž ni pravo ime. Od dvajsetih cvetnih stebel ima samo eno dva popka, vsi ostali po enega. Premer cveta pa je okoli 8cm. Se pa sploh ne spomnim, odkod jo imam.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Plamenka in Crtj, Živa pojma nima, kupila vrečo mešanih narcis in posadila, zato so lahko v šopu različne, globje se vanje ni poglabljala Embarassed Embarassed Embarassed
resno, o narcisah ničesar ne vem, le opažam, da navkljub veliko različnih jih je še vedno ogromno, ki jih nimam (nekje sem se hvalila, da sem jih naštela cca 22 različnih).

Plamenka, zelo lepe imaš. Te bele pod vrtnico uživajo ob njej in nič ne polegajo. Opažam pa, da polni cvetovi pri meni hitro poležejo in tudi ne zdržijo dolgo v vazi, če ne odtrgaš še nerazprtih. Še dve imam, ki ju nimaš, upam, da se namnožijo.
te, ki so mnogocvetne, se hitreje množijo. Samo opažam, mogoče ni res._________________Lp, Živa
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Plamenka, rumena je skoraj zagotovo (100% nikoli ne moreš biti siguren, četudi to piše na paketu, ko jih kupiš) Yellow Cheerfulness. Dodatna potrditev naj bi bila, da nežno diši.

Za druge pa iz glave ne vem. rožica
A Bridal Crown hmmmm - glede na slike z neta so tako enocvetne, kot mnogocvetne, kar pa zagotovo za sorto ne more veljati. Ene so zagotovo napačne. Sedaj - ketere... ???

Bom na srečanje prinesel takšne moje, pa lahko primerjava, če gre za iste.
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
Odgovori