Robida - Rubus fruticosus

Odgovori
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Obilno deževje, nenavadno za te kraje, je kot kaže nekoliko podaljšalo sezono. Triple crownice dajejo 3 kile vsak drugi dan, jih je pa cca 8 m odraslih. Zelo OK.

Zvone, pri nas TC dela super dolge veje bambusove debeline in srobotove dolžine in če hočeš, da gredo res bolj v stranske poganjke, je treba odrezati glavo.

Kdor bi želel imeti TC, se lahko javi v novembru in izkopljemo kakšno od tistih, ki so bile prav nastavljene - zapičene za ta namen lansko jesen - so tudi uspele in močno odgnale v tej sezoni. Vsaj pet bi jih moralo biti še fraj.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Tinko, na kakšne vse načine si predelal?

Jaz sem malo razočaran, ker je zamrzovanje dalo strašno zanič rezultate - brez okusa in celo nekoliko razbarvale so se. Gredo pa fantastično v šnops in marmelado.
robi14

Odgovor Napisal/-a robi14 »

Zvonev je napisal/a:
Lani jeseni sem posadil 3 različne vrste robid, vse že lepo rodijo, močni novi poganjki, le Triple crown nima stranskih poganjkov- ima pa izredno močna glavna poganjka. Me zanima, stranski poganjki ,prvo leto poženejo? Mogoče kasneje kot druge sorte?
Zvone

Zvone, ti samo odreži vrh. Bodo kmalu pognali stranski poganjki... tudi do meter dolgi.
Jaz glavno steblo krajšam na višino 2 - 2,5 m, stranske pa na 3, 4 brste.
Drugače raste to kot noro...
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

crtj, jaz se v vrsto za TC postavljam že sedaj. Moram nadomestiti japonske maline, ki rastejo v nedogled, sadežev pa ni in ni.
MijaLan

Odgovor Napisal/-a MijaLan »

Tudi jaz se postavim v vrsto za malino natančno te sorte. Nakup iz Lidla pred leti je za en dr.. Evil or Very Mad
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Crtj, računam, da sem še od lani v vrsti za TC, pa še kdo od lanskih obiskovalcev. Embarassed tudi.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

OK, v oktobru-novembru to izklopljemo, plus minus moja zdravstvena zgodba - računam in držim pesti, da bo dotlej uspešno in zdravo zaključena.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

crtj: še nekaj nas je, ki držimo pesti zate! Smile
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Nas, ki držimo pesti je kar nekaj. ExclamationNazadnje urejal/a metuljc 23 Avg 2020 12:39; skupaj popravljeno 1 krat
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

crtj, v žganje in marmelado.
Odgovori