Robida - Rubus fruticosus
- crtj
- Site Admin
- Kraj: Prekmurje
Obilno deževje, nenavadno za te kraje, je kot kaže nekoliko podaljšalo sezono. Triple crownice dajejo 3 kile vsak drugi dan, jih je pa cca 8 m odraslih. Zelo OK.
Zvone, pri nas TC dela super dolge veje bambusove debeline in srobotove dolžine in če hočeš, da gredo res bolj v stranske poganjke, je treba odrezati glavo.
Kdor bi želel imeti TC, se lahko javi v novembru in izkopljemo kakšno od tistih, ki so bile prav nastavljene - zapičene za ta namen lansko jesen - so tudi uspele in močno odgnale v tej sezoni. Vsaj pet bi jih moralo biti še fraj.
Zvone, pri nas TC dela super dolge veje bambusove debeline in srobotove dolžine in če hočeš, da gredo res bolj v stranske poganjke, je treba odrezati glavo.
Kdor bi želel imeti TC, se lahko javi v novembru in izkopljemo kakšno od tistih, ki so bile prav nastavljene - zapičene za ta namen lansko jesen - so tudi uspele in močno odgnale v tej sezoni. Vsaj pet bi jih moralo biti še fraj.
-
Zvonev je napisal/a: |
Lani jeseni sem posadil 3 različne vrste robid, vse že lepo rodijo, močni novi poganjki, le Triple crown nima stranskih poganjkov- ima pa izredno močna glavna poganjka. Me zanima, stranski poganjki ,prvo leto poženejo? Mogoče kasneje kot druge sorte? Zvone |
Zvone, ti samo odreži vrh. Bodo kmalu pognali stranski poganjki... tudi do meter dolgi.
Jaz glavno steblo krajšam na višino 2 - 2,5 m, stranske pa na 3, 4 brste.
Drugače raste to kot noro...