Šmarna hrušica - Amelanchier sp.
-
zuf
- Prispevkov: 1997
- Pridružen: Ne Jun 16, 2013 2:00 am
- Kraj: Kališovec
- Kontakt:
Je že kdo delal sadno usnje iz šmarne hrušice?
Letos prvič, pa da vidimo.
Začetna teža: 5358g

Semena in suha pulpa: 983g
_________________Aljaž Plankl
http://vrtbrezprekopavanja.si/
Letos prvič, pa da vidimo.
Začetna teža: 5358g

Semena in suha pulpa: 983g
_________________Aljaž Planklhttp://vrtbrezprekopavanja.si/
-
Andrej Banko
- Prispevkov: 5561
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
-
zuf
- Prispevkov: 1997
- Pridružen: Ne Jun 16, 2013 2:00 am
- Kraj: Kališovec
- Kontakt:
| crtj je napisal/a: |
| Moj vtis doslej je, da kakršnakoli obdelava zelo poudari marcipanski okus in je rezultat dober samo za ljubitelje tega. |
Zame torej ne.
Bi samo poudaril, da so se plodovi zmečkali in precedili, semena so ostala cela in so se ločila od mesa, ki ga bom uporabil za sušenje.
| Andrej Banko je napisal/a: |
| Hmm, prvič slišim. In verjetno nisem edini ...Povej kaj več. Si to delal sok ?! |
Ne, nisem delal sok. Glavni namen je bil da ločim "meso" od semen. To sem storil in dal sušit v tanko plast._________________Aljaž Plankl
http://vrtbrezprekopavanja.si/
-
zuf
- Prispevkov: 1997
- Pridružen: Ne Jun 16, 2013 2:00 am
- Kraj: Kališovec
- Kontakt:
Ja, tako, semena so tista, ki dajo marcipanski okus, se lepo okusi, ko pregrizneš semena.
mravlja, žal nima sušilca sadja, se kar s pomočjo elektrike suši._________________Aljaž Plankl
http://vrtbrezprekopavanja.si/
mravlja, žal nima sušilca sadja, se kar s pomočjo elektrike suši._________________Aljaž Plankl
http://vrtbrezprekopavanja.si/
