Šmarna hrušica - Amelanchier sp.
-
- Prispevkov: 1996
- Pridružen: Ne Jun 16, 2013 2:00 am
- Kraj: Kališovec
- Kontakt:
Je že kdo delal sadno usnje iz šmarne hrušice?
Letos prvič, pa da vidimo.
Začetna teža: 5358g

Semena in suha pulpa: 983g
_________________Aljaž Plankl
http://vrtbrezprekopavanja.si/
Letos prvič, pa da vidimo.
Začetna teža: 5358g


Semena in suha pulpa: 983g

http://vrtbrezprekopavanja.si/
-
- Prispevkov: 5351
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
-
- Prispevkov: 1996
- Pridružen: Ne Jun 16, 2013 2:00 am
- Kraj: Kališovec
- Kontakt:
crtj je napisal/a: |
Moj vtis doslej je, da kakršnakoli obdelava zelo poudari marcipanski okus in je rezultat dober samo za ljubitelje tega. |
Zame torej ne.
Bi samo poudaril, da so se plodovi zmečkali in precedili, semena so ostala cela in so se ločila od mesa, ki ga bom uporabil za sušenje.
Andrej Banko je napisal/a: |
Hmm, prvič slišim. In verjetno nisem edini ...Povej kaj več. Si to delal sok ?! |
Ne, nisem delal sok. Glavni namen je bil da ločim "meso" od semen. To sem storil in dal sušit v tanko plast._________________Aljaž Plankl
http://vrtbrezprekopavanja.si/
-
- Prispevkov: 1996
- Pridružen: Ne Jun 16, 2013 2:00 am
- Kraj: Kališovec
- Kontakt:
Ja, tako, semena so tista, ki dajo marcipanski okus, se lepo okusi, ko pregrizneš semena.
mravlja, žal nima sušilca sadja, se kar s pomočjo elektrike suši._________________Aljaž Plankl
http://vrtbrezprekopavanja.si/
mravlja, žal nima sušilca sadja, se kar s pomočjo elektrike suši._________________Aljaž Plankl
http://vrtbrezprekopavanja.si/