Korenje - Daucus carota L.

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Metuljc, hvala. Se nisem upala rezati bolj na debelo. Bom v prihodnje bolj pogumna. Mogoče poizkusim tudi s papriko..._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kako dolgo pri vas sušen obdrži okus? Pred leti sem jih par posušila, suhe naložila v steklen kozarec in pozabila nanje. Našla sem jih čez 3 leta, namočila za zelenjavno juho, okus se je medtem nekje povsem izgubil. Embarassed
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Muha, tudi mene posušen ni preveč očaral, precej izgubi na okusu.

Spet imam veliko krasnega korenja in se vedno znova pojavi vprašanje shranjevanja. Danes sem ga pobirala za "Vegeto", največji je tehtal 23 dkg, samo 5 jih potrebujem za eno kilo Very Happy.
Jaz sem navdušena nad eno posodo (če koga zanima, povem na ZS, da ne bo kdo rekel, da delam reklamo firmi Wink ), kjer mi je lanski korenček zdržal v odličnem stanju do maja. Je precej velika, skoraj 10 litrov, in ga gre kar precej noter. Imela sem jo v hladilniku, mogoče bi bilo dobro tudi v kleti._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

In mene zdaj "matra" ta posoda ... Laughing. Lepo prosim.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Ampak potem moram jaz še nov hladilnik kupit, da bo noter šla 10L posoda ... Confused

Saj kupit ga sicer ne bi bil problem, ampak kam ga bo dal ?!
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

AB: enako, moj hladilnik že sedaj poka po šivih.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Kot sem že večkrat napisala/povedala, se korenje odlično ohrani v zaprtem steklenem kozarcu, ki ga hranim v hladilniku...
Odkar sem ugotovila, da se paradižnik, paprika, čiliji, v takem kozarcu, na sobni temperaturi tudi dobro ohranijo kar nekaj časa, me ima, da bi tudi korenje samo zaprla v kozarec in ga hranila na hladnem temnem mestu. Mislim, da bi se moral ohraniti bistveno bolje kot paradižnik, ker ima manj vode.

Gotovo letos poskusim._________________naredimo svet lepši
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Saj jaz imam tudi problem s hladilnikom - ampak za korenček si uspem izboriti prostor Very Happy . No ja, še v kleti imam enega, ki je pa že enih 30 let star, in samo čakam, kdaj bo spustil dušo (freon Wink ) . Potem bo tudi moj korenček nasankal Laughing ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Jaz pa pogrešam pravo domačo shrambo, kake 3 m2 bi mi bilo dovolj.
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

Tudi jaz pogrešam shrambo. Tudi kleti nimam... je, kot je. Se moram znajti kot vem in znam. Zasipnica zaradi lačnih živali sploh ne pride v poštev... Kaj naj?

Lepo bodimo, Mil
Odgovori