Korenje - Daucus carota L.
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
-
- Kraj: Radegunda, Golte
Muha, tudi mene posušen ni preveč očaral, precej izgubi na okusu.
Spet imam veliko krasnega korenja in se vedno znova pojavi vprašanje shranjevanja. Danes sem ga pobirala za "Vegeto", največji je tehtal 23 dkg, samo 5 jih potrebujem za eno kilo
.
Jaz sem navdušena nad eno posodo (če koga zanima, povem na ZS, da ne bo kdo rekel, da delam reklamo firmi
), kjer mi je lanski korenček zdržal v odličnem stanju do maja. Je precej velika, skoraj 10 litrov, in ga gre kar precej noter. Imela sem jo v hladilniku, mogoče bi bilo dobro tudi v kleti._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Spet imam veliko krasnega korenja in se vedno znova pojavi vprašanje shranjevanja. Danes sem ga pobirala za "Vegeto", največji je tehtal 23 dkg, samo 5 jih potrebujem za eno kilo

Jaz sem navdušena nad eno posodo (če koga zanima, povem na ZS, da ne bo kdo rekel, da delam reklamo firmi

Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
-
- Kraj: Domžale
-
Kot sem že večkrat napisala/povedala, se korenje odlično ohrani v zaprtem steklenem kozarcu, ki ga hranim v hladilniku...
Odkar sem ugotovila, da se paradižnik, paprika, čiliji, v takem kozarcu, na sobni temperaturi tudi dobro ohranijo kar nekaj časa, me ima, da bi tudi korenje samo zaprla v kozarec in ga hranila na hladnem temnem mestu. Mislim, da bi se moral ohraniti bistveno bolje kot paradižnik, ker ima manj vode.
Gotovo letos poskusim._________________naredimo svet lepši
Odkar sem ugotovila, da se paradižnik, paprika, čiliji, v takem kozarcu, na sobni temperaturi tudi dobro ohranijo kar nekaj časa, me ima, da bi tudi korenje samo zaprla v kozarec in ga hranila na hladnem temnem mestu. Mislim, da bi se moral ohraniti bistveno bolje kot paradižnik, ker ima manj vode.
Gotovo letos poskusim._________________naredimo svet lepši
-
- Kraj: Radegunda, Golte
Saj jaz imam tudi problem s hladilnikom - ampak za korenček si uspem izboriti prostor
. No ja, še v kleti imam enega, ki je pa že enih 30 let star, in samo čakam, kdaj bo spustil dušo (freon
) . Potem bo tudi moj korenček nasankal
._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)

Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)