Morda bi morala, ko nasipam krmilnico, še nasipati po tleh, da vrabci ne hodijo gor. Jutri bom to naredila, pa, da vidim, če bo kakšen učinek.
Odkar sem dala vezalke okrog hiške, vrabcev od nikjer. In zdaj prihaja vse več siničk, plavčkov, zelenčkov, pa dleski bolj pogosto pridejo in lišček se je tudi pojavil na krmilnici. To je samo dokaz, da kako vplivajo vrabci na ostale ptice. Ko vrabcev ni, ostale ptice zaživijo. Sicer pa ne bo trajalo dolgo, ker bodo vrabci hitro pogruntali, da tiste vezalke niso noben bavbav.
Brbr, hvala za opozorilo.
Tisti, ki imate radi vrabce, pa jaz upam, da prej ko slej dobite eno ogromno jato vrabcev, pa imejte jih radi in uživajte.
Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Ptičje krmilnice
Muha, danes sem postavila vezalke okrog krmilnice in opažam sledeče:
- vrabci ne prihajajo na hiško
- ptice skozi krožijo okrog na krmilnici, ker semena ne padajo na dno krmilnice
- da ptice pridejo do semen morajo s kljunčkom iti notri v odprtino in glavico morajo ornk nagnit
- pri temu načinu imajo težave še posebej večje ptice kot npr dlesk
- krmilnica se počasneje prazni
Je tudi pri tebi tako?
Še najbolj mi pada v oko, da semena ne padajo na dno in pol se morajo ptice močno potruditi, da pridejo do semen. No včasih so uspešne, včasih pa ne.
- vrabci ne prihajajo na hiško
- ptice skozi krožijo okrog na krmilnici, ker semena ne padajo na dno krmilnice
- da ptice pridejo do semen morajo s kljunčkom iti notri v odprtino in glavico morajo ornk nagnit
- pri temu načinu imajo težave še posebej večje ptice kot npr dlesk
- krmilnica se počasneje prazni
Je tudi pri tebi tako?
Še najbolj mi pada v oko, da semena ne padajo na dno in pol se morajo ptice močno potruditi, da pridejo do semen. No včasih so uspešne, včasih pa ne.
Life is like a game ... play it ...