Danes, ko je zunaj suho in se je sonce skrilo, sem izbrala perunike močnejših barv. Gala Madrid in Sacred harp, ki sta med mojimi najljubšimi, sta me danes hkrati razveselili s prvim cvetom. Ugotavljam, da je kar dobro imeti veliko perunik, saj jih je letos doslej od 270 zacvetelo le ene 80. No, veliko od teh je novih, a na nekatere čakam že več let.
Muha, se strinjam, da je čar tudi v presenečenjih in pričakovanjih. Vrt bo pa naslednje leto spet malo drugačen, saj bo treba nekaj perunik preseliti tja, kjer bodo barvno bolje šle skupaj, pa nekaj novih še dobim.
Res uživam, ko se sprehajam po vrtu. Danes je zacvetela Just Crazy. Sama je nikoli ne bi naročila, dobila sem jo gratis pri naročilu drugih. A v živo je tako lepa! Nevsiljive barve, velik cvet, zelo naguban...
Ta je brez imena, saj sem jo dobila v menjavi in le redki poleg mene si zapisujejo imena. Predlani je cvetela, lani ni, letos je spet, a se še vedno slabo razvija.
Tole je Horske oko. Na fotografijah mi je bila tako všeč, da sem jo lani naročila v dveh spletnih trgovinah. En rizom je zacvetel že letos, drugi ne.
Hvala! Zdaj je vrhunec cvetenja. Zvečer še nič, zjutraj pa ima ena perunika polno cvetov. In prijetno zadiši, ko greš mimo. Tule je še nekaj cvetov, vseh seveda ne morem objaviti.