Radič - Cichorium intybus
- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
Re: Radič - Cichorium intybus
Seveda, Copatka! Mora uspeti. 

-
- Kraj: Domžale
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Lep, je lep!
-
Samo okolica je malo zanemarjena ...
Ampak tako je pač ponavadi klasično pozno septembrsko-oktobrsko stanje na njivi.
Zdaj upam, da bo čas za čiščenje in zastiranje očiščenih površin.
Ampak tako je pač ponavadi klasično pozno septembrsko-oktobrsko stanje na njivi.
Zdaj upam, da bo čas za čiščenje in zastiranje očiščenih površin.
-
- Kraj: Ljubljana
AB, s pepelovko nimaš sitnosti? Pri meni so vsi zeleni plesnivi, Castelfranco, Lubia, Mantovana, PAN DI ZUCCHERO je pod tkanino,
mislim da še ni. Verjetno sem zamudil s preventivnim škropljenjem. npr. preslica. Bolj ta zaresni tudi ne pomagajo, ko je plesen že prisotna.
Rdeči, Palla Rosa 4, 5, 6, se držijo.
mislim da še ni. Verjetno sem zamudil s preventivnim škropljenjem. npr. preslica. Bolj ta zaresni tudi ne pomagajo, ko je plesen že prisotna.
Rdeči, Palla Rosa 4, 5, 6, se držijo.
-
Zaenkrat ni te nadloge. Pri Palla Rossa 3 se pojavlja malenkost gnilobe pri nekaterih rastlinah, ampak so povečini že zrele.
-
- Kraj: Žiri-NM
Nikoli ne škropim radičev. Kar je, je.
Danes bomo jedli prvi štrucar Pan di zuccero. Ogromen je in je začel gniti, ampak samo prvi zunanji listi.
Danes bomo jedli prvi štrucar Pan di zuccero. Ogromen je in je začel gniti, ampak samo prvi zunanji listi.
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Samo še eno glavico radiča imam od treh, sajenih poleti. Kaj več niti ne sadim, še te sem s težavo branila pred polži. Bili so na dvignjeni gredi, ki ima vse naokoli travo.
Jeseni sem ga sadila na paradižnikovo gredo na brežini in zastrla z miskantom. V bistvu sem sadila samo zato, da ne bo čez zimo prazna. Če kaj "rata", prav, če ne, pa tudi ne bom jokala.
Jeseni sem ga sadila na paradižnikovo gredo na brežini in zastrla z miskantom. V bistvu sem sadila samo zato, da ne bo čez zimo prazna. Če kaj "rata", prav, če ne, pa tudi ne bom jokala.
-
Lepe rastline. Bravo, AB.
Moji so zdaj začeli dobro odganjati. Prepričana sem, da bodo do zime dovolj veliki, da jih bomo jedli.
Moje izkušnje s plesnijo so: eno leto sem radič prekmalu pokrila s kopreno, je bilo še pretoplo in ga je napadla plesen. Drugače nikoli.
Moji so zdaj začeli dobro odganjati. Prepričana sem, da bodo do zime dovolj veliki, da jih bomo jedli.
Moje izkušnje s plesnijo so: eno leto sem radič prekmalu pokrila s kopreno, je bilo še pretoplo in ga je napadla plesen. Drugače nikoli.