Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Na Guni
Moderator: Melona
O, Poezija. Spuščeni so samo, ko sem na vrtu, kar ni tako malo. Na vse muce, ki nas obiščejo so se navadili, nebo pa vsi skrbno opazujemo. Skoraj sredi vasi smo in polno je dreves in grmov, nič plenilskega še nisem opazila.
Čisto pomirjena in raznežena sem, ko jih opazujem. Čad pride k meni na mizo, črno očesce se mu sveti ko si gledava v oči. Speedy povsod išče brlog, rad bi imel dom samo zase in kokoške. Kar naprej teka k njim pa spet k meni. Prinči s košato frizuro, zdi se mi, da potrebuje frizerja, čudno zasuka glavico in gleda v nebo. Zavetje poišče pri meni, ko sta ostala dva bojno razpoložena. In ko čistim kurnik se strašno razburijo-glejte, kaj počenja, hiško nam bo razdrla.
Kar precej ramblerjev smo že očistili, spet sem vsa popraskana. Malo toplote si želim in da bi bila čimprej pomlad.
Čisto pomirjena in raznežena sem, ko jih opazujem. Čad pride k meni na mizo, črno očesce se mu sveti ko si gledava v oči. Speedy povsod išče brlog, rad bi imel dom samo zase in kokoške. Kar naprej teka k njim pa spet k meni. Prinči s košato frizuro, zdi se mi, da potrebuje frizerja, čudno zasuka glavico in gleda v nebo. Zavetje poišče pri meni, ko sta ostala dva bojno razpoložena. In ko čistim kurnik se strašno razburijo-glejte, kaj počenja, hiško nam bo razdrla.
Kar precej ramblerjev smo že očistili, spet sem vsa popraskana. Malo toplote si želim in da bi bila čimprej pomlad.
Vsa ta spokojnost narave in lepota puhastih črnuhcev prav prikliče Minatijeve besede:
"........nekomu moraš nasloniti roko na ramo,
da se, lačna, nasiti bližine,
nekomu moraš, moraš,
to je kot kruh, kot požirek vode,
moraš dati svoje bele oblake,
svoje drzne ptice sanj,
svoje plašne ptice nemoči
- nekje vendar mora biti zanje
gnezdo miru in nežnosti,
nekoga moraš imeti rad.......
.....dobra, velika bitja,
ki spregovore samo,
kadar umolknejo ljudje."
Kako srečni smo, ko zmoremo udejanit te besede. Doli še naprej uživaj v lepoti, ki te obdaja.
"........nekomu moraš nasloniti roko na ramo,
da se, lačna, nasiti bližine,
nekomu moraš, moraš,
to je kot kruh, kot požirek vode,
moraš dati svoje bele oblake,
svoje drzne ptice sanj,
svoje plašne ptice nemoči
- nekje vendar mora biti zanje
gnezdo miru in nežnosti,
nekoga moraš imeti rad.......
.....dobra, velika bitja,
ki spregovore samo,
kadar umolknejo ljudje."
Kako srečni smo, ko zmoremo udejanit te besede. Doli še naprej uživaj v lepoti, ki te obdaja.