Lilium - lilija

Odgovori
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

V botaničnem vrtu v Mb sem videla enako ranžno cvetočo kot ona v naravi, vendar so bili zarodni brstiči temne barve, pri botanični so svetli (rumenkasti). Po tem sem ugotovila, da gre za kultivar. Tudi listi niso tako gladki, blesteči kot pri naravni lepotici._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Stara postaja, tole mi pa da misliti. Ker brstiči so pri mojih samo spočetka zeleni, kasneje porjavijo v kar temno rjavo barvo. Listov ne morem primerjati, ker je v naravi nisem videla, imajo pa moje odrasle stebla na kakšnih desetih cm zvrha nekakšen bel poprh, bom jutri poslikala. Mlade tega poprha nimajo.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Melona, ne vem, če ravno tam, ampak v Zasavskih hribih zaprmej, sem pogledala v ustrezen vir.
stara postaja

Melona, tiste iz narave tega poprha nimajo. Najblj enstavno pa je, da vprašaš taščo, od kod njena izvira Laughing ._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Žal, tašča je pokojna. Prav zato so mi te lilije ... saj veš, en tak ljub spomin nanjo in jih še posebej skrbno čuvam in vsako leto težko čakam.

Hvala obema za pomoč pri identifikaciji.
stara postaja

Oh, oprosti Embarassed .
Vem, kako je s takimi spominki. Tudi jaz jih nekaj čuvam._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
JOHNNY

Odgovor Napisal/-a JOHNNY »

na Mrzlici jih je polno tak kot je meni znano kar po celi vaši dolini hribih tudi na Kumu
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Prve, ki so zacvetele:

cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Tale na prvi sliki je prav očarljiva, nekaj posebnega. Pa da ne bo pomote, tudi ostale so lepe.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Ta je Stardust. Tudi meni je zelo všeč. In lilijevke so jo imele najraje, komaj sem jo ubranila pred njimi.
Odgovori