Buče - Cucurbita
-
- Kraj: Rimske Toplice
Ana je napisal/a: |
Pri meni so pa zrastle buče po obliki podobne kot so od copatke v košari. Dolge 35 cm, barva pa je rumeno oranžna, na peclju in muhi pa ima temnozelen vzorček. Seme dobila pri menjavi na Gartlcu. Kaksna buča je to. Hvala za odgovor. Ana |
Bi znala biti skrižana. Preveri, če ni grenka, je užitna, v tem je vsa umetnost.
-
- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
cinija1 je napisal/a: |
Danes sem za kosilo naredila eno špagetarico in ker je bila kar velika, imamo špagetov še za jutri. Pol bi bilo dovolj. lp cinija |
Špagetarica je pri tebi že zrela? Bravo! Moje še niso, no, vsaj prejšnji teden, ko smo jih nazadnje šli gledat, še niso bile. Letos se mi zdi, da kasnijo in Hokaido tudi. Iz ene same špagetarice pa res nastane ogromno špagetov, si človek prej ne bi mislil.
- Melona
- Kraj: Litija
Estonci, ja. Rumeno sladkasto meso, dobro se skladišči, največkrat jo uporabim za juho. Tale ima dobra 2 kg, zraste do 4 kg, ampak potem jo imam problem porabiti. Semena ti ne upam ponuditi, ker cvetov nisem izolirala. Na jesensko srečanje ti jo pa lahko prinesem, da je ne sadiš po nepotrebnem, če ti ne bo všeč.