Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kivi - Actinidia

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

mravlja je napisal/a:
Jenny pa dobi družbo v novem letu...
Pa fejst bod.

Do takrat, ko bo moški družabnik zacvetel, ji pa vsako leto ob cvetenju prinesi moško družbo v obliko šopka razcvetelih cvetov, če le poznaš koga, ki ima ustrezno rastlino. Kot sem prebrala v tej temi, je to kar uspešno.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Muha, rade volje - ampak je imela do sedaj samo moške cvetove - zato ˝možača˝. In sem iskal (hitro) rešitev.
Lp.
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Lahko se poigravaš s cepljenjem. Cep na Tomuriju je letos že rodil. Na Bavarskem kiviju se cepi letos niso prijeli, pomladi poskušam ponovno. Zakaj bi gojil celega moškega za nekaj ženskih rastlin. Naj cveti po moško, iz stranske veje pa naj tudi rodi.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Jenny je samooplodna, torej naj bi se oplodila sama. Ampak moja je imela do sedaj samo moške cvetove. Počakal bom, da nastavi še kakšen ženski cvet, po Babaco-vih izkušnjah naj bi si v naslednjih letih premislila.
Pričakujem, da mi bo v naslednjih letih Jenny nadomeščala moško drevo in opraševala ostale. Lahko pa, da sem se uštel...
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Danes sem ga obrezal, stara trta, pregoste veje in vertikalne mladice u nulo, rodne veje 3 do 4 brste po zadnjem peclju. Bo OK?
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

A ni bojazni še kakšnega močnejšega mraza do spomladi?
Oldi

Nisem vedel, da je bolj občutljiv, kjer je obrezan.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Prirezani poganjki lahko tudi malo pomrznejo. To načeloma velja za vse drevje.
Bodo pač krajše rodne veje, ... v skrajnem primeru.
Oldi

Če se pa tako rado zgodi, da spomladi pozabiš in potem se joka da ni res.
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Kadar me prime, da začnem rezati trto ali kivi v decembru, pustim pri kiviju nekoliko daljše rozge, namesto 3 do 4 po zadnjem peclju, raje 5 do 6. Vse rane zamažem s kambi pasto, še posebno tiste, ki so porezane v nulo. Če mraz ne vzame svojega davka in odženejo vsa očesa, potrgam tiste odganjke, ki za listi nimajo nastavkov za cvetenje. Takrat se rastlina ne solzi več, rast pa ni pregosta.
Odgovori