Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Grah - Pisum sativum
Ko se je cima sladkornega graha začela sušiti, sem ocenila, da naj bi bilo zrnje zrelo, da ga sejem drugo leto. Preden mi ga je uspelo pobrati, je bil tisti zraven, polvisok, mislim, da Wonder of Amerika ali nekaj takega, ves plesniv, sladkorni pa ne. U, Ku fajn!", sem pomislila. Ampak pri sladkornem so bili pa stroki plesnivi in zrnje rjavo:
Prej pobrani je bil lepo zelen, ko sem ga luščila in je zelen tudi zdaj, ko sem ga posušila. Vendar ta ni bil zrel, je bil še mehek.
Ker ga gojim prvič, ne vem, ali je take barve pač, ko je zrel ali zato, ker ni zdrav._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Prej pobrani je bil lepo zelen, ko sem ga luščila in je zelen tudi zdaj, ko sem ga posušila. Vendar ta ni bil zrel, je bil še mehek.
Ker ga gojim prvič, ne vem, ali je take barve pač, ko je zrel ali zato, ker ni zdrav._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
O, Pika in Metuljc, odrešilna beseda! Zanimivo, da se čisto nič ne spomnim, da bi bil take barve, ko sem ga sadila. Samo, da je zdrav. Drugo leto ga sadim, ker mi je zelo všeč, vsaj kolikor sem ga pojedla mladega surovega in kuhanih mladih zrn._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Ladka s Povelj, Bahnkova
-
- Kraj: Domžale
Ta reč se pri meni spravi na kapudnice. Prva runda zelenih kolerabic je ob tem nekaj časa kar oslabele, potem sem pošpricala z Neemom in so - ne vem, če ne po dodatku kurjega komposta - pognale naprej in so zdaj videti prav lepo. Sicer ne vem, kaj jim je najbolj pomagalo...
P.S. Očitno sva se s Figulo križali ☺_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
P.S. Očitno sva se s Figulo križali ☺_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
-
- Kraj: Domžale
Včeraj sem počistil gredo z Malim Provansalcem ( in danes tja posadil po eno bučo in melono ).
Glede na to, da sem ga po sili razmer moral sejati relativno pozno, je kar solidno obrodil. Ampak manj kot lansko leto.
Junijske temperature so ga kar hitro utrudile. Vsekakor je te zgodnje, nizke grahe res treba sejati, če se le da, v prvi polovici marca.
Seveda letos pač to ni bilo izvedljivo ...
Imam pa prvič tudi visok grah, Rondo. Tega sem sejal 26. aprila. Lepo pleza in nastvlja stroke. Ohoho, to pa so konkretni stroki napram Provansalcu !
V roku enega tedna pričakujem, da bom lahko že kaj obral.
.
Glede na to, da sem ga po sili razmer moral sejati relativno pozno, je kar solidno obrodil. Ampak manj kot lansko leto.
Junijske temperature so ga kar hitro utrudile. Vsekakor je te zgodnje, nizke grahe res treba sejati, če se le da, v prvi polovici marca.
Seveda letos pač to ni bilo izvedljivo ...
Imam pa prvič tudi visok grah, Rondo. Tega sem sejal 26. aprila. Lepo pleza in nastvlja stroke. Ohoho, to pa so konkretni stroki napram Provansalcu !
V roku enega tedna pričakujem, da bom lahko že kaj obral.
.