Korenje - Daucus carota L.
-
- Kraj: Rimske Toplice
-
Razmišljam - kaj pa če bi združili dva načina shranjevanja in sicer: korenje dali v steklene kozarce, kozarce pa zakopali v zemljo (kot zasipnica) ali dali v posodo s peskom, ki bi jo hranili na prostem? Kozarec bi preprečil izsuševanje, kot to že zdaj počne v hladilniku, zemlja ali pesek pa bi vzdrževala konstantno temperaturo in preprečevala zmrzal.
Kaj pravite?
Mislim, da bom poskusila._________________naredimo svet lepši
Kaj pravite?
Mislim, da bom poskusila._________________naredimo svet lepši
-
- Kraj: Radegunda, Golte
Brbr, razmišljam o tvojem predlogu. Ampak, v čem je pa potem razlika, če ga pustim kar v visoki gredi, kjer ima vlago, zemljo ... ampak zmrzne
? Zakaj tisti v kozarcih na prostem pa ne bi zmrznil?_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
![Rolling Eyes](images/smiles/icon_rolleyes.gif)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
-
Copatka, Luknjo na vrtu bi morala pripraviti tako kot za zasipnico. Navodil za izdelavo je kar veliko. V principu gre pa takole: izkoplješ luknjo cca 30cm globoko,obdaš s slamo ali smrečjem, na to položiš zaklad (v našem primeru kozarec), ki ga prekriješ s plastjo slame/smrežja in na to nasuješ zemljo. Vrhnja plast naj bi bila debela vsaj 20cm.
Jaz bom verjetno naredila tako, da bom čez luknjo položila leseno ploščo, na njo pa postavila vrečo ali kocko sena. Tako bo "zasipnica" lahko dostopna, izolirana pa tudi.
Če imaš rastlinjak, pa lahko zasipnico narediš v rastlinjaku in bo zadeva še bolj zaščitena in lažje dostopna (v primeru snega)_________________naredimo svet lepši
Jaz bom verjetno naredila tako, da bom čez luknjo položila leseno ploščo, na njo pa postavila vrečo ali kocko sena. Tako bo "zasipnica" lahko dostopna, izolirana pa tudi.
Če imaš rastlinjak, pa lahko zasipnico narediš v rastlinjaku in bo zadeva še bolj zaščitena in lažje dostopna (v primeru snega)_________________naredimo svet lepši
-
- Kraj: Radegunda, Golte
Hvala, Brbr! Mogoče bom pa res tako naredila, odvisno, koliko korenja mi bo ostalo izven tiste posode v hladilniku._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Moje izkušnje z rdečim korenčkom: karkoli sem poskušala, so korenčki prej ali slej pričeli gniti. Tako v zasipnici za vrtičkarje", kot v"kevdru"in klasični zasipnici na vrtu. Bolje se je obnesel zavit po tankih plasteh v vpojne papirnate brisače in vložen v naluknjajo PE vrečko na mrzlem podstrešju. Podobno torej, kot bi bil v hladilniku. Najbolje pa puščen kar na gredi, kar pa ne gre, če je v bližini voluhar.
Rumeno korenje, to je pa čisto druga pesem. Ta v v omenjenih pogojih večinoma zdrži do spomladi, a mora biti vlage ravno prav. V "kevdru" je v redu prestal, v zasipnici slabše.
Rumeno korenje, to je pa čisto druga pesem. Ta v v omenjenih pogojih večinoma zdrži do spomladi, a mora biti vlage ravno prav. V "kevdru" je v redu prestal, v zasipnici slabše.
-
Muha, ali si ga poskusila spraviti v zaprt kozarec in ga hraniti v hladilniku? Ko ga daš v kozarec, mora biti suh in zdrav. Tako se obdrži do pomladi, ko začne poganjati koreninice, a čvrst, zdrav je še vedno. Ravno zato razmišljam, da bi ga s tako hermetično atmosfero shranila zunaj.
Copatka, jaz gas bom poskusno tako shranila, pa čeprav samo en koren - saj pridelka ne bo veliko.
Mogoče bom tako shranila tudi nekaj gomoljev kromprija Colomba, ki ga bi rada drugo leto uporabila za pridelavo semenskih krompirčkov._________________naredimo svet lepši
Copatka, jaz gas bom poskusno tako shranila, pa čeprav samo en koren - saj pridelka ne bo veliko.
Mogoče bom tako shranila tudi nekaj gomoljev kromprija Colomba, ki ga bi rada drugo leto uporabila za pridelavo semenskih krompirčkov._________________naredimo svet lepši
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
brbr: moj hladilnik že tako poka po šivih. Ni šans, da bi spravila vanj še korenje za ozimnico. Za sprotno rabo ga hranim v predalu za zelenjavo, ovitega v papirnate brisače, tak lepo obstane. Če ne dam brisač, se na dnu posodice nabira voda in posledično spodnji gnijejo. A na tleh kozarca po 14 dneh ni nobene vode ali nadpovprečne vlage? Je možno, da pri meni vlago potegne iz okolice?