Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Krompir - Solanum tuberosum L.
Letos sem za glavni pridelek ponovno kupila Romano, ker se zelo dobro skladišči. Od vseh sort, ki sem jih do zdaj gojila, spomladi najkasneje začne odganjati. To meni zelo veliko pomeni, ker nimam dobrih pogojev skladiščenja.
Kar se tiče pridelka, ne morem kaj pametnega povedati, ker sem ga gojila predlanskim na njivi, kjer nimam možnost zalivanja, tako ga je zdesetkala suša.
Kako je z okusom in teksturo, pa tudi ne vem, ker sem imela nekaj sort zmešanih skupaj in nisem proučevala vsake posebej ._________________naredimo svet lepši
Kar se tiče pridelka, ne morem kaj pametnega povedati, ker sem ga gojila predlanskim na njivi, kjer nimam možnost zalivanja, tako ga je zdesetkala suša.
Kako je z okusom in teksturo, pa tudi ne vem, ker sem imela nekaj sort zmešanih skupaj in nisem proučevala vsake posebej ._________________naredimo svet lepši
Poročati moram o svoji setvi krompirjevega semena. Rezulat je milo rečeno porazen - vzklilo ni niti eno seme. Izgleda, da sem ga močno pobiksala pri pripravi semen .
Tako, Lpmami, vsi naši upi, da kaj izvemo o pridelavi semenskega krompirja iz prve roke, so tako pri tebi... Močno upam, da bo šlo tebi bolje...
Sprašujem, kdaj boste sadili zgoden krompir - moj ima že kar dolge poganjke, ampak je zemlja še prehladna, a ne?_________________naredimo svet lepši
Tako, Lpmami, vsi naši upi, da kaj izvemo o pridelavi semenskega krompirja iz prve roke, so tako pri tebi... Močno upam, da bo šlo tebi bolje...
Sprašujem, kdaj boste sadili zgoden krompir - moj ima že kar dolge poganjke, ampak je zemlja še prehladna, a ne?_________________naredimo svet lepši
brbr je napisal/a: |
Tako, Lpmami, vsi naši upi, da kaj izvemo o pridelavi semenskega krompirja iz prve roke, so tako pri tebi... Močno upam, da bo šlo tebi bolje... |
Uf, mi je kar vroče postalo Včeraj namreč tiste vrečkice z drobnimi semenčki nisem našla. Zdaj pa taka odgovornost Grem gledat prvo košarico semen - ni ni ... Drugo košarico - o, glej jih No, danes gredo v zemljo, nekaj na zimsko nekaj na toplo.
Brbr, ti pošljem pol mojih semenčk - če pri meni kaj spodleti, bo pa pri tebi uspelo. Pošlji naslov na ZS._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
So šla krompirjeva semenčka že v zemljo: v dveh posodah na toplo, v eni plastenki na zimsko sejanje, vsega skupaj 14 semen. Nekaj jih bom poslala še Brbr, nekaj bi jih rada sejala še kasneje.
So pa tako drobcena, da sem jih pobirala s pinceto in jih nato z nožkom s pincete odluščila na zemljo. Uf, prava laboratorijska natančnost.
Brbr, a poveš, kakšne sorte krompir bova zdaj na veliko pridelovali _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
So pa tako drobcena, da sem jih pobirala s pinceto in jih nato z nožkom s pincete odluščila na zemljo. Uf, prava laboratorijska natančnost.
Brbr, a poveš, kakšne sorte krompir bova zdaj na veliko pridelovali _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
LP!
Danes sem dal nakaljevat Sorte Mozart,Catania ter Toscana
Catania in Toscana je bila kupljena v Kaliji.
Ko sem ga zlagal za nakaljevanje sem ugotovil da so nekateri gomolji že sedaj čudni.Gomolji so precej veliki za semenski krompir.
Mozart ki sem ga kupil je pravi semenski krompir, ker so vsi gomoljčki majhni do 2 cm max in enakomerno veliki.
Očitno se prodaja lanski krompir,navadni gomolji ,ki je nekoliko cenejši
in ni pravi semenski krompir.
Pravi semenski krompir ,ki je seveda dražji a je zrasel iz semena in so
gomolji povsem zdravi.
Kaj pravite?
Danes sem dal nakaljevat Sorte Mozart,Catania ter Toscana
Catania in Toscana je bila kupljena v Kaliji.
Ko sem ga zlagal za nakaljevanje sem ugotovil da so nekateri gomolji že sedaj čudni.Gomolji so precej veliki za semenski krompir.
Mozart ki sem ga kupil je pravi semenski krompir, ker so vsi gomoljčki majhni do 2 cm max in enakomerno veliki.
Očitno se prodaja lanski krompir,navadni gomolji ,ki je nekoliko cenejši
in ni pravi semenski krompir.
Pravi semenski krompir ,ki je seveda dražji a je zrasel iz semena in so
gomolji povsem zdravi.
Kaj pravite?