Stran 26 od 31
Objavljeno: Sr Maj 15, 2019 7:31 pm
Napisal/-a mfranc
muha je napisal/a: |
Meni je zadnje čase najbolj padla v oči reklama Medexa v stilu "poskrbimo, da naše čebele ne bodo izumrle, kupujmo (naš) med in izdelke iz njega. |
Z medexom že dooolgo ne "kšeftam" več - začelo se je že pred desetletji, ko je bil njihov med po pravilu najbolj tekoč (beri voden ) , svežega je bilo nemogoče zadržati namazanega na kruhu za nekaj grižljajev. Seveda, ko je kristaliziral, je bil bolj uporaben. Enkrat sem v njihovi trgovini dal pripombo na ta "fenomen" in sem bil podučen, da je po predpisih dovoljeno dodati 10% vode. Čebelarji, je to še res?
Odkar so postali privat podjetje, jih še nisem obiskal na Miklošičevi._________________mfrancNazadnje urejal/a mfranc 15 Maj 2019 19:27; skupaj popravljeno 1 krat
Objavljeno: Sr Maj 15, 2019 7:41 pm
Napisal/-a metuljc
Tam nekje v začetku osemdesetih je moj svak delal diplomsko nalogo, v kateri je ugotovil lep delež cvetnega prahu EVKALIPTA v "slovenskem točenem cvetličnem medu iz Medexa. Jasno, dodajali so cenen med iz Mehike.
Objavljeno: Sr Maj 15, 2019 9:24 pm
Napisal/-a babaco
Mfranc, prepovedano je med sušiti in mu dodajati vodo.
Objavljeno: Sr Maj 15, 2019 9:26 pm
Napisal/-a babaco
laksikon je napisal/a: |
letos je pa katastrofa od vremena za čebele... |
Moje gredo kar v dežju na teren, žal jih veliko ostane zunaj.
Objavljeno: Če Maj 16, 2019 12:03 am
Napisal/-a laksikon
babaco je napisal/a: |
laksikon je napisal/a: | letos je pa katastrofa od vremena za čebele... |
Moje gredo kar v dežju na teren, žal jih veliko ostane zunaj. |
pri meni tudi, ampak je žalost gledat, ko otrpnejo od hlada in mokrote.
Objavljeno: Pe Okt 18, 2019 5:29 am
Napisal/-a figula
Objavljeno: Pe Okt 18, 2019 8:18 am
Napisal/-a muha
Ideja, vredna poskusa. Z veseljem prispevam liste, ko bo čas za to. Če je oksalna kislina tista odločilna, bi bila morda uporabna tudi navadna kislica (Rumex acetosa)??
Objavljeno: Pe Okt 18, 2019 9:15 am
Napisal/-a figula
Mogoče je pomembna koncentracija oksalne kisline? Da ne bi bila prehuda?
Glede na članek ima rabarbara nizko dozo. Kaj pa kislica?
Objavljeno: Pe Okt 18, 2019 9:21 am
Napisal/-a Žlehtnoba
Ko je ravno o rabarbari govora: zadnjič mi je prišlo na uho, da ima drug sveženj v sezoni precej večjo koncentracijo te kisline kot prvi (prva rez - uporabljam za kompot, zavitek...) in tako naj ne bi bil primeren za uživanje. Je to zgolj ljudska vraža ali je dejansko kaj resnice v tem?
Sicer se pa pri meni rabarbara vsako leto bogato razraste in če bi bili listi uporabni v smer te teme, z lahkoto odstopim/dostavim interesentom._________________go with your instinct to live as you want
Objavljeno: Pe Okt 18, 2019 9:28 am
Napisal/-a ferdo36
Prihodnje leto bom sigurno poskusil na dveh ali treh družinah. Zanimivo!!_________________Narava vse povrne!