Radič - Cichorium intybus
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Re: Radič - Cichorium intybus
Takole mi nekdo iz narave pomaga, da mi ni treba jemati noža na vrt. Sumim miši, saj v zemlji ni nobene luknje in nobena sadika ni potegnjena v zemljo. Pa je šla polovica rdečega radiča. Začelo se je tudi s Castelfrancom, bo treba vse vnaprej poruvati.
Mačke imamo žal samo za okras.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
-
GrGr
- Kraj: Občina D.Toplice
Podobno imam tudi sam. Sumim pa strune...
- muha
- Site Admin
Ne, strune definitivno ne! One naredijo tunele navpično po korenini, tule se pa v živo dobro vidijo prečne sledi zobkov. Ker ni rovov, so lahko edinole miši. Ne verjamem, da se voluharji po novem sprehajajo samo po površini. Tisti, pri katerem vidiš luknjo, je ta naravna.
-
ketko
Zgleda, kot bi bil na delu voluhar, samo če ni rova... miši s površja bi vrjetno glodale s strani, kar bi se moglo opaziti. Kaj pa bramor?
- muha
- Site Admin
Saj je oglodano s strani, se v živo vidi, ker sta se dva še držala korenine čisto narahlo na eni strani. Bramorja pa k sreči nimamo (še). Pa, če dobro pogledaš, je ena glavica od gornjih že v liste načeta s strani. Zoprno je, ker po dežju sploh ne vidiš, da je kaj narobe z glavo, ko jo primeš, ti pa ostane v roki. Če vmes nastopi suho in sončno vreme in te kak dan ni na vrt, vmes ovenejo.
-
tajana
Meni to zgleda kot da bo korenine pojel voluhar. Vedno za sebo ne pusti rova ampak ga zadela. Prepih mu ne pase.
-
copatka
- Kraj: Radegunda, Golte
Ojoj!
Jaz bi tudi rekla, da je voluhar. A so korenine ostale v zemlji in so radiči samo odrezani?
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
-
brbr
Uf, tole je pa žalostno.
Muha, daj preživele presadi v korita (kot imaš solato).
Muha, daj preživele presadi v korita (kot imaš solato).
- muha
- Site Admin
Nekje v podzavesti sem sumila na to, a sem se hitela prepričevati, da voluhar pa že ni, ker spodaj ni rovov, prepiha pa tudi ni bilo, saj bi glavice lahko služile kot čepi. A novodobni izgleda delujejo drugače.
-
iskra
- Kraj: Lokev , Boa , Vinica
Da niso srne ? Jaz sem moral njivo ograditi .