Stran 26 od 37

Objavljeno: Ne Avg 05, 2018 12:15 am
Napisal/-a Žlehtnoba
pepa6 je napisal/a:
Koliko čilijev imate, meni so vse rdeči polži iz sosedove travnika pojedli.Edini cili ki je ostal pa mu neka žival cvete-mlade mini cilije poje.


Ja, začuda se jih pri meni na vrtu ne lotevajo - je pa res, da sem spomladi ob sajenju natrosil precej čili prahu okrog gredice - morda pa še vedno deluje Rolling Eyes

Za čilije v loncih si pa nisem mislil, da jih lahko dosežejo, a sem se krepko motil; pri nekaterih je bila prava katastrofa - eno sadiko so mi celo skorajda prežrli! Po navodilih iz teme o naravnih škropivih na tem forumu sem naredil nuklearno (čili) brozgo in dodobra prešprical vse čilije. Od takrat ni ne duha ne sluha o polžkih. Tista skoraj prežrta sadika se je lepo obrasla (poškodovani del stebla sem previdno obsul) in mi že hvaležno vrnila z dvema plodovoma ter novimi nastavki Smile_________________go with your instinct to live as you want

Objavljeno: Ne Avg 05, 2018 4:12 pm
Napisal/-a Plamenka
Aji White Fantasy - letošnja prva omaka. Ker je brez semen, nima skoraj nič pekočine.


Objavljeno: Ne Avg 05, 2018 11:37 pm
Napisal/-a Žlehtnoba
Uau, bravo, čestitam; moja prva lanska je bila šele konec avgusta, letos pa... No, bomo videli. Lani sem eksperimentiral z dimljenjem (in menda se mi je posrečilo - vsaj po odzivih drugih okuševalcev sodeč), letos pa nameravam narediti eksperiment s fermentacijo pa pol omakca.

Je pa hec, ne - sprva mi je bilo najbolj pomembno "sam da žge ko hudič", potem pa prihaja tista "ozaveščenost" o okusih. Saj je bila npr. tudi dimljena kar konkretno žleht (~hab. chocolate), ampak v kombinaciji s tatarcem je bila kapljica omakce všeč celo sodelavcu, ki absosmrkno ne mara pekočega Laughing_________________go with your instinct to live as you want

Objavljeno: Po Avg 06, 2018 12:12 am
Napisal/-a Plamenka
Tudi jaz sem nekaj časa kuhala čimbolj pekoče, v rangu habanerov, višje ne, za lani in letos sem pa nabavila tudi nepekoče habanere in jalapene in ravno te omakce so pri nas prve pošle. Seveda pa vsaj polovico naredim pekočih.

Pa pekočo marmelado sem lani prvič naredila in letos jo bom spet.

Objavljeno: Po Avg 06, 2018 12:50 am
Napisal/-a mravlja
Super zgleda.
( tole bi morali ocenjevati z dvojnimi ocenami - kot umetnostno drsanje ; )

Objavljeno: Po Avg 06, 2018 8:41 am
Napisal/-a Andrej Banko
A to je omaka iz tistih najdražjih čilijev ?

Objavljeno: Po Avg 06, 2018 8:47 am
Napisal/-a Plamenka
Ne, najdražji so Aji Charapita in omaka (lanska) je rumena in zelo pekoča. Letošnji še niso zreli. Tile, iz katerih je omaka na sliki, so pa beli. Wink

Objavljeno: Po Avg 06, 2018 12:38 pm
Napisal/-a Žlehtnoba
Oj, sem pogledal v temo o teh miniaturah. Pa se vi mal hecate, kaj? 25k $ za eno kilo? Shocked

Menda še tartufi niso tok dragi Question_________________go with your instinct to live as you want

Objavljeno: Pe Avg 10, 2018 8:37 pm
Napisal/-a Spiridon
Žlehtnoba je napisal/a:
Oj, sem pogledal v temo o teh miniaturah. Pa se vi mal hecate, kaj? 25k $ za eno kilo? Shocked

Menda še tartufi niso tok dragi Question


A o tem je govora?




No ja, za eno kilo je treba nabrati kar precej teh drekcev, ampak 25.000$ je pa kljub vsemu obupno nenormalna cena. Po moje par modelov onstran Atlantika malo "ribari v kalnem"... Rolling Eyes

Objavljeno: Pe Avg 10, 2018 11:44 pm
Napisal/-a ikar
A se še komu dogaja, da mu sadike ena za drugo crkujejo? Meni crkne 1-2 sadika tedensko, izgleda pa tako, da listi kar upadejo kot da bi jih zdelala suša, čeprav je zemlja vlažna. Ostanejo še samo čiliji.

Ko se je to zgodilo prvim trem sadikam, sem mislil da je to naključje. Zdaj sem pa pospravil že okoli 7 sadik. To so sadike katere so na različnih mestih, nekatera so bolj osončena, druga manj.


A je to morda kakšna bolezen? Na listih ne zgleda nič narobe, enostavno usahnejo listi.