Stran 26 od 34

Objavljeno: Po Jul 23, 2018 6:43 pm
Napisal/-a mfranc
Ufff, pri takšni količini aronije bi obvezno v proizvodni plan dal pridelavo vina!

Odlična fermentirana arcnija Very Happy_________________mfranc

Objavljeno: Po Jul 23, 2018 6:50 pm
Napisal/-a Andrej Banko
Je že kdo poskusil naložiti v kozarec s sladkorjem in nato zaliti z žganjem, liker varianta ?

Objavljeno: Po Jul 23, 2018 6:54 pm
Napisal/-a mravlja
pep, vračam pozdrav in se zahvaljujem. Sem "zakapiral" in poizkusim. Wink

Črt, bravo. Ja, prihaja čas najlepših fotografij.
Andrej, odlično je. Ima samo eno slabo lastnost - tako, kot vse dobre stvari - zmanjka. Laughing

Mfranc, si že poizkusil, se obnese?

Objavljeno: Po Jul 23, 2018 6:57 pm
Napisal/-a crtj
Andrej Banko je napisal/a:
Je že kdo poskusil naložiti v kozarec s sladkorjem in nato zaliti z žganjem, liker varianta ?


Seveda. Čeprav ponavadi delam manj sladko. Fajn je, da kakšno leto odleži in da ima za družbo kakšno drugo močno komponento, recimo limonino skorjico.

Objavljeno: Po Jul 23, 2018 9:46 pm
Napisal/-a Andrej Banko
Gobe rastejo, paradajz plesni.
Aronija pa se pod plodovi šibi !
Tralala, tralali ...

Jupi


.

Objavljeno: Po Jul 23, 2018 10:05 pm
Napisal/-a lpmami
Andrej B., ti pa imaš zelene roke!
In pri vsem tvojem nezadovoljstvu z letošnjim poletjem tudi obilico pridelkov._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: Po Jul 23, 2018 11:46 pm
Napisal/-a mfranc
mravlja je napisal/a:
Mfranc, si že poizkusil, se obnese?

Ne, sem pa na začetku imel hudo ambiciozne načrte, da bi prideloval vino Wink . Ampak, bolj ko sta aroniji rastli (Viking), bolj smo se navajali okusu, in jih sproti pozobali.

Sem pa pred leti kupil nekaj steklenic vina (uvoz iz Poljske), in mi je bil okus kar všeč._________________mfranc

Objavljeno: Po Jul 23, 2018 11:56 pm
Napisal/-a Oldi
Ponavljam.
Oldi je napisal/a:
.. plodovi, črni že vsaj 10 dni, a se še vedno težko trgajo. Ali velja pravilo kot pri borovnicah, ko se rade trgajo, so zrele.

Pridružujem se vprašanju ali velja 4 letni grm obrezati in kako, kdaj?

Objavljeno: To Jul 24, 2018 12:18 am
Napisal/-a mravlja
Oldi, plodove poskusi, morajo biti blizu. Zreli plodovi z aronije ne (od)padajo. Na gornji Črtj-ovi fotografiji aronije, lahko vidiš, da jo je obiral v šopih.

Kar se obrezovanja tiče, sam sem do sedaj obrezoval le vejice v notranjosti, ki rastejo ena proti drugi. Letos pa vseeno mislim, da bom izrezal nekaj starejših vej iz vsakega grma.
Istočasno pa razmišljam, da bom en grm obrezoval po "Ivčk-inem" sistemu obrezovanja šmarne hrušice, je letos objavila par fotografij, pa si jih lahko ogledaš > http://forum.gartlc.si/gartlc-about618-0-asc-180.htmlj

Objavljeno: To Jul 24, 2018 12:23 am
Napisal/-a mravlja
mfranc je napisal/a:
... Ne, sem pa na začetku imel hudo ambiciozne načrte, da bi prideloval vino Wink . Ampak, bolj ko sta aroniji rastli (Viking), bolj smo se navajali okusu, in jih sproti pozobali. ...


Si kje zasledil "recept" za aronijino vino?