Stran 26 od 57

Objavljeno: To Dec 06, 2016 8:36 pm
Napisal/-a mravlja
Verjetno je pa v teh sicer lepih, sončnih dneh za obrezovanje premraz.

Objavljeno: Sr Dec 21, 2016 3:14 pm
Napisal/-a mravlja
Če pogledam stran nazaj... danes sem slučajno našel odlomek na ameriških straneh, gre pa takole:

Warning
Grapes from the home orchard will probably not be as big as commercially sold fruit. Growers use growth hormone gibberellic acid to plump up the crop, all the more reason to plant your own grapevines.

http://homeguides.sfgate.com/care-green-seedless-thompson-grape-plants-52070.html

Toliko o rabi giberelina...

Objavljeno: Sr Dec 21, 2016 9:37 pm
Napisal/-a lpmami
Eno vprašanje čisto zunaj trenutne debate:
V vrtcu so danes otroci dobili precej drugačne kivije kot po navadi in ki sem jih tudi jaz videla in jedla prvič So malo večji od običajnih, popolnoma gladki, meso ni tako zeleno in čvrsto, čeprav so bili na otip trdi (tako trdih običajnih ne bi jedla). Okus je bil malo drugačen.
Še najbolj me spominja na razliko med "navadnimi" kakiji,ki trdi niso užitni in "vanila" kakiji, ki so užitni trdi in imajo tudi drugačen okus.
Bi po tem opisu kdo vedel, kaj je to zaena nova sorta.
P.S.Očitno je tole moje leto leto kivijevih presenečenj. Za Miklavža sem dobila kivije iz okolice Dola pri Ljubljani, z drevesa, ki je rodilo prvič. Bili so malo drobnejši, malo bolj hrapavi, meso temno zeleno, okus pa izredno dober._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: Sr Dec 21, 2016 10:35 pm
Napisal/-a mravlja
Po mojem pomnjenju izpred par let: največje plodove naj bi imel Hayward, prav zato naj bi predstavljal 95% svetovne proizvodnje (tudi pri nas je približno tako in vsi ga poznamo...),
Haywardov klon (ki rodi par tednov prej) Green light, bi moral imeti podobno/enako velikost in težo, pa tudi lupino. Podobne velikosti je Bruno, ki naj bi bil boljšega okusa (recimo, ta z Dola pri Ljubljani...)
Za sorte z večjimi plodovi, ki bi odgovarjal tvojemu opisu pa ne vem.

(Upam, da tvoji današnji niso posledica uporabe sredstev mojega prejšnjega zapisa Smile )

Objavljeno: Sr Dec 21, 2016 10:46 pm
Napisal/-a franci
Kaj pa, če to ni bil kivi, ampak Feijoa:
http://forum.gartlc.si/gartlc-about666.html

Objavljeno: Sr Dec 21, 2016 10:52 pm
Napisal/-a lpmami
Te na slikah so več ali manj zelene, naši plodovi pa so imeli barvo kivijev, samo čisto gladki so bili.
P.S. 1
Ampak ko sem na Googlu pogledala slike in opis feioje, posebej glede na mehkejši osrednji del s peškami, mislim, da bi res lahko bile feioje.
P.S.2
Okus me ni navdušil, sem jih kar prepustila drugim za mizo._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: Pe Dec 23, 2016 9:49 pm
Napisal/-a magnolija
Ne hitite z obrezovanjem, tudi rastline potrebujejo mirovanje_________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija

Objavljeno: Pe Jan 13, 2017 11:57 am
Napisal/-a juglans
mravlja je napisal/a:
babaco je napisal/a:
V naslednjih letih bo do gotovo zacveteli tudi ženski cvetovi.
...

Hja, zunaj mraz, znotraj toplo... in ker do spleta ni daleč... :
skratka, našel sem tega gospoda, ki pravi, da je po ˝smrti˝ moške rastline kivija vse svoje ženske aktinidije oprašil s gibbellin-om - trikratno tretiranje in plodovi so mu bili zagotovljeni.
https://www.youtube.com/watch?v=mgnycYb8_VI
https://www.youtube.com/watch?v=ZWNkVt1GbT8

Je to možno? Kako? Kaj je potem gibbellin? In seveda, ali gibbellin lahko spremeni mojo jenny ˝možačo˝ v kaj bolj prijetnega?
Babaco? Metuljc?
Lp.


Vseeno pripenjam povezavo, ki je takrat za boga svetega nisem našel.
Pač ena od mnogih navodilc kako in kaj.

https://www.crfg.org/tidbits/gibberellic.html

Objavljeno: Po Feb 13, 2017 8:39 pm
Napisal/-a cinija1
Pozdravljeni
Midva sva danes obrezala kivi. Kar bo, pa bo. Morda pa le bo.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Objavljeno: To Feb 14, 2017 10:47 am
Napisal/-a brbr
Mi nameravamo kivi obrezat v soboto. Raste pa na Primorskem in je tako kar pravi čas za rez (mislim)._________________naredimo svet lepši