Kumare - Cucumis
- Melona
- Kraj: Litija
Re: Kumare - Cucumis
Lpmami, na začetku Litije je na levi Hofer. Te z veseljem pridem tja iskat, mojo telefonsko imaš.
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Oj, Melona, Melončica, kako si me razveselila! Vnaprej hvala!
-
- Kraj: Ljubljana
Včeraj pred nočjo sem kumare prvič škropil z bakrenim preparatom.
Moja reakcija na napovedane nočne padavine in na trenutno zdravje treh kumaričnih grmov. Malo popuščajo, pojavljajo se pege na listih,
sicer spodnjih, ampak če je/bo to kumarična plesen, se je bom težko rešil.
Pa niti preobjedli se še nismo kumar ...
Moja reakcija na napovedane nočne padavine in na trenutno zdravje treh kumaričnih grmov. Malo popuščajo, pojavljajo se pege na listih,
sicer spodnjih, ampak če je/bo to kumarična plesen, se je bom težko rešil.
Pa niti preobjedli se še nismo kumar ...

-
- Kraj: Domžale
Jaz sem pa letos že vložil v kis že 24 velikih kozarcev in pa 5 malih. Iz 14 sadik.
Imam posajena hibrida Alhambra in Anulka. Rastline se odlično držijo že dva meseca in pol.
Imam posajena hibrida Alhambra in Anulka. Rastline se odlično držijo že dva meseca in pol.
-
Danes novi 4 kozarci. Pa najedel sem se jih tudi že.
Sem že kar precej utrujen od teh kumar ...
Drugo leto bom najbrž posadil le kakšne tri sadike za sprotno rabo !
Sem že kar precej utrujen od teh kumar ...
Drugo leto bom najbrž posadil le kakšne tri sadike za sprotno rabo !
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Po mojih izkušnjah, če boš sadil le tri, ti bodo te tri na že kak način propadle ali se skujale. Ni druge: ali jih imaš preveč, ali jih (skoraj) nimaš. 

- Lpmami
- Kontakt:
Muha, 

-
Bom seveda ime tri na zalogi za rezervo. 

- Lpmami
- Kontakt:
Kumare mi še kar naprej delajo. Tole sem nabrala danes zjutraj (1,7 kg), pa sem od paradajzmanije že trgala za sprotno rabo.

Bom malo vlagala, ko ste mi že natrosili toliko receptov.
Jih je pa zdaj začela zdelovati vročina ali pa se bodo počasi iztrošile. Listi dobivajo rumene pike ali pa celi rumenijo, na enem bolj zadaj je bila že siva plesen, zato sem jih veliko izrezala. Zdaj bom laže našla plodove, ki so se mi do zdaj v goščavi skrivali, dokler niso bili že preveliki za skrivalnice.
Ali je normalno, da zdaj začnejo listi propadati?
Spodnje so Ashley, s kar nekaj bodicami, zgornje, dolge, pa sunčani potok. Očitno jih niti nisem nabirala prestarih, piše na vrečki, da so dolgi okrog 35 cm.
Zdaj bom pa morala za drugo leto premisliti, ali naj kupim sadike solatnih kumar, kakršne sem imela lani in so mi bile zelo všeč, žal pa so sterilne, ali naj sama vzgojim sadike, a mi nobena od obeh sort ni tako zelo všeč
Takole so pa (bile) videti na dvignjeni gredi.

Bom malo vlagala, ko ste mi že natrosili toliko receptov.
Jih je pa zdaj začela zdelovati vročina ali pa se bodo počasi iztrošile. Listi dobivajo rumene pike ali pa celi rumenijo, na enem bolj zadaj je bila že siva plesen, zato sem jih veliko izrezala. Zdaj bom laže našla plodove, ki so se mi do zdaj v goščavi skrivali, dokler niso bili že preveliki za skrivalnice.
Ali je normalno, da zdaj začnejo listi propadati?
Spodnje so Ashley, s kar nekaj bodicami, zgornje, dolge, pa sunčani potok. Očitno jih niti nisem nabirala prestarih, piše na vrečki, da so dolgi okrog 35 cm.
Zdaj bom pa morala za drugo leto premisliti, ali naj kupim sadike solatnih kumar, kakršne sem imela lani in so mi bile zelo všeč, žal pa so sterilne, ali naj sama vzgojim sadike, a mi nobena od obeh sort ni tako zelo všeč

Takole so pa (bile) videti na dvignjeni gredi.

- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
Kumare v rastlinjaku lepo delajo. Te dolginke so Green river F1, semena mi je kupila Živa.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.