Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Citrus

Odgovori
Parangalus

Odgovor Napisal/-a Parangalus »

Mislim da sem ze enkrat omenil da so v agrariji KP dvoletne sadike limone Mayer improved cepljene na poncirus po 10 eur. V vsakem primeru svetujem da je podlaga poncirus ker je manj obcutljiv. Tako na prostem proti zmrzali kot tudi v loncu presuha/premokra prst.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

hvala Parangalus za obvestilo. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Matic

Odgovor Napisal/-a Matic »

Je kdo zasledil kje zemljo za citruse, več kot 10l?

Imam lepo število loncev mandarin, pomaranč in limon (večino žal še necepljenih, vzgojenih s pečk 10 let nazaj). Potreboval bi večjo količino in 10l ne pridejo ravno v poštev...
Na Merkurjevi spletni strani je zaslediti 40l, v njihovih trgovskih centrih pa so za to slišali prvič.

Če je kdo zasledil, se toplo priporočam za informacijo.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

tukaj pravijo, da je na zalogi v Merkur Vič Lj. in v Merkur Nova Gorica. Sploh pa je ob spletnem nakupu nad 40€ dostava brezplačna.
Matic

Odgovor Napisal/-a Matic »

Hvala Metuljc, bom probal, čeprav sem ravno dober teden nazaj spraševal tam. Smile
Je pa zanimivo, da večjih kot 10l pakiranj očitno ni širše dostopnih, čeprav je zemlja za citruse v vsaki večji trgovini.
misoo83

Odgovor Napisal/-a misoo83 »

Razmnožavanje limuna iz semena.

https://www.youtube.com/watch?v=10v1IVeY9Hc
Parangalus

Odgovor Napisal/-a Parangalus »

Na strani 16 sem 23. aprila objavil slikico kako mi je pomaranča cepljena na poncirus (speče oko) začela odganjat, tule je pa je stanje tri mesce kasneje...

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha
bojanp

Odgovor Napisal/-a bojanp »

Ima kdo plod ali kakšno sadiko ponicitrusa
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Ti odstopim enega.
forest727

Odgovor Napisal/-a forest727 »

Lepa rast paralangus. Smile

Moje limone se tudi obraščajo, po skorajšnjem propadu v Ljubljani. Se vidi, da jim primorski zrak veliko bolje dene. Smile

Tudi poncirusi, ki sem jih dobil na temu forumu so lepo zrastli, ob priliki poslikam. Smile
Odgovori