Menjave na Gartlcmaniji 1. oktobra 2016

Odgovori
MijaLan

Odgovor Napisal/-a MijaLan »

Jaz ne morem veliko ponuditi, ker sem razpeta me Ljubljano in Vipavsko. Iz "otroškega vrtca" pa imam te viške: nekaj res mičkenih eševerij, ki sem jih razmnožila iz potaknjencev, eno botanično pelargonijo Pelargonium sidoides, še eno pelargonijo - "roženkravt", eno čisto mičkeno pisanolistno hortenzijo (mislim, da je Hydrangea macrophylla 'Variegata', vendar bo pot do cveta še zelo dolga).

Zelo bi bila vesela kakšne sibirske perunike, bradate perunike ...
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

figula je napisal/a:
juglans je napisal/a:
Vonjave? Muhe ga obožujejo in jih je kar gosto na njemu. Smrtni grah bi jim bilo to odvzeti. V vsakem primeru zanimivo opazovati.

juglans hvala za ta navodila.
Planiram posaditi asimine - in namesto, da nanje vesim koščke mesa, jim za družbo ponudim tole čudo Laughing Cool dva v enem Idea

Tako sem razmišljal tudi sam, a se je to kasneje izkazalo za malce neposrečeno. Asimina, vsaj pri meni, je cvetela občutno prej, kot pa je zacvetel arum, ki je tudi sicer izrazito pozen pri odganjanju nasploh. Moram pa omeniti, da je moja lokacija očitno neugodna za zgodnje rastlinje, saj se preko dneva spomladi zelo ogreje, ponoči pa še zelo dolgo vstraja mraz.. Morda bo pri tebi uspelo.
No, sedaj pa mi je asimina še crknila, tako da je arum postal samostojen.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

MijaLan je napisal/a:

MijaLan, 2 strani nazaj sem ponujala svoje. So pa tiste običajne barve, nič posebnega. Če ti vseeno ustrezajo, ti jih prinesem.

Plamenka je napisal/a:
Če kdo želi navadne vijolične irise, ki so se mi precej razrasli (4. slika od zgoraj navzdol desni cvet in 5. slika), jih prinesem cel šop.

http://forum.gartlc.si/gartlc-about3242-0-asc-165.html
MijaLan

Plamenka je napisal/a:
MijaLan je napisal/a:

MijaLan, 2 strani nazaj sem ponujala svoje. So pa tiste običajne barve, nič posebnega. Če ti vseeno ustrezajo, ti jih prinesem.

Plamenka je napisal/a:
Če kdo želi navadne vijolične irise, ki so se mi precej razrasli (4. slika od zgoraj navzdol desni cvet in 5. slika), jih prinesem cel šop.

http://forum.gartlc.si/gartlc-about3242-0-asc-165.html

Plamenka, hvala, čisto običajnih imam na Vipavskem cel kup. Tako da za zdaj s hvaležnostjo odklanjam! ;)
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

MijaLan sem ti na pol poti, če se ustaviš za 1/2 urice, lahko dobiš vsaj 5 barv perunik.
Irenas dobiš šentjaževko, baldrijan in gabez(2 sorti)
Ana Solkanski radič kakšno flanco,prosim
MijaLan

originalnilist je napisal/a:
MijaLan sem ti na pol poti, če se ustaviš za 1/2 urice, lahko dobiš vsaj 5 barv perunik.

Hej, z veseljem enkrat! Smile Ta konec tedna se bojim, da bo težko, ker grem najprej na srečanje, potem pa imam zabasan urnik.
irenas

Odgovor Napisal/-a irenas »

originalnilist je napisal/a:

Originalnilist hvala, kaj bi bilo pa zate? LP_________________Irena
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Aye-aye zmenjeno za tebe vedno.

Imam še 10 cm por za presadit in radič za flancat, če še koga zanima..

lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
MijaLan

Darso je napisal/a:
Aye-aye zmenjeno za tebe vedno.

Imam še 10 cm por za presadit in radič za flancat, če še koga zanima..

lp D

Mene zanimata radič in por - kaj pa v zameno?
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Aye-Aye je napisal/a:
juglans, tvoja ponudba je krasna, tudi lubenice imam rada, vendar samo ponujaš, nič menjavaš? Nobene želje?

Glede krompirja, sem pač vprašala, če ima slučajno kdo kaj viška, drugače pa se bom že znašla. Česna bi pa še nekaj vzela, čeprav sem se že zmenila tudi za nakup.

Eh, figula, ne bereš drobni tisk. Laughing malo namiguje. heheh
Tudi mene bi zanimal, a bolje da dobi kdo, ki bo bolje skrbel zanj. Čeprav tole z voluharji, hmm, samo potem bi jih rabila veliko več.

Se oproščam, malo sem spregledal.

Od tebe sem že toliko dobil, da sem v velikem zaostanku, a ker ponujaš prst, bi pa imeeeel ...... No, še sporočim. Imam še eno tvojo knjigo in jo prinesem.

Okoli aruma je pa tako. Ne odganja voluharja, le obvod povsem okoli njega po večini dela, drugo mu pa vseeno tekne. Recimo, okoli bezga sem ga imel posajenega in mi ga je lepo obžrl, tako da, ... na žalost ni rešitev za to, kar si želiš.
Vseeno pa, za nego ni čisto nič zahteven, edino to je, da je spomladi malce bolj pozen in je nevarno, če nanj pozabiš in si potem tam okoli preveč zagnan z motiko. Potem je pa žalost, ja.
Rad ima dobro zemljo, zato sem ga sadil na takšen kompost, ki s časom postane kup zemlje. Tudi ekstremno sonce preživi, le da so v tem primeru listi nekoliko osmojeni.
V primeru, da je posajen v senci, je še bolj pozen.
Odgovori

Vrni se na “Izmenjava semen in rastlin”