Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Sibirska borovnica - Lonicera caerulea kamtschatica

Odgovori
Tux

Odgovor Napisal/-a Tux »

Pozdravljeni, zanima me ali ima kdo na voljo sadike Blue Banana, Boreal Beast, Boreal Beauty, Boreal Blizzard. Lep pozdrav
DavidJ

Odgovor Napisal/-a DavidJ »

Zeleni zmaj vrnarija.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Prejel od zelenega zmaja. Sadike so OK, nimam pripomb.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Preko leta sem malo pozabil na moja dva grma in sem nato šele pozno jeseni opazil, da so se je na enem kar konkretno razmnožili kaparji.
Sem nato velik del spraskal dol z vejic, pa še vedno vsakič, ko pridem, najdem spet nove ščitke.
A ti stvori ne crknejo prek zime ? Jih je že kdo imel na sibirskih borovnicah ?
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Jaz jih imam že odkar imam sibirke. Se jih ne znebim. Je pa res,da nisem nek ljubitelj škropiv,zato jih odstranjujem ročno. Kake ogromne škode mi do sedaj niso naredili._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Andrej Banko

Saj verjetno nihče tukaj ni ljubitelj škropiv, pa še menda da kaparje tudi z inskticidi težko uničiš, zaradi ščitkov.
Jaz bom vseeno spomladi poskusil z oljem. To naj bi bil najboljši način, da se zadušijo. Vsaj jaz tako razumem.
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Kakšna golazen je to, sibirke imam odkar so se pojavile na dveh lokacijah, nise pe še imel teh škodljivcev, naj ostane tako.
Andrej Banko

V nedeljo sem malo opazoval svoja grma in se mi zdi, da počasi že začenjata malo odganjati.
Potem sem šel pa gledat zapiske od lanskega leta in imam napisano, da sta začeli brsteti že 15. januarja !
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

V loncih imam nekaj ukoreninjenih od lani in najmočnejša že cveti.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Pep, prosim povej, kdaj in kako delaš potaknjence sibirke. Meni še ni uspelo..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Odgovori