Stran 27 od 43

Objavljeno: To Nov 26, 2019 11:58 pm
Napisal/-a crtj
Ja, to z zelo lepim razvojem naknadno po obiranju poznam že od Harrow sweet.

Po moje plačaš 1 EUR dodatno sodeč po Mirosanovih cenah. Predvidoma se bom oglasil tam v četrtek, če bosta vreme in siceršnji urnik sodelovala - https://www.mirosan.si/hruska.html

Tukaj Screiber pravi, da je nagnjena k partenokarpiiji, torej razvoju plodov tudi brez oprašitve (in ki ne bodo pečkati)... Bonus v razmerah, kot so bile letošnje https://www.schreiber-baum.at/en/varieties/pear

Zdaj vidim, da jo ima tudi Čeh https://www.drevesnica-ceh.si/hruske.html

Objavljeno: Sr Nov 27, 2019 10:24 am
Napisal/-a crtj
Jutri grem v Mirosan po Novembro (11 EUR) in borovnice Ozarkblue (8 EUR).

Če je še komu do tega dvojega, sporočite na ZS.

Objavljeno: Sr Nov 27, 2019 8:09 pm
Napisal/-a crtj
OK, imam eno povpraševanje. Če je še kdo, se prosim javite zdaj, ker bo jutri vse po hitrem postopku in bo nerodno takrat znova preverjati in upoštevati. Hvala.

Objavljeno: Sr Dec 18, 2019 10:07 am
Napisal/-a krnekdo
crtj je napisal/a:


Mirosan ima puljene sadike, če še ima.


Še ima. Zdej so kao pometali ven iz zemlje zadnjo letošnjo rundo.

Prav tako ima par teh sadik še domačija globoko, če je ker z Gorenjska

Objavljeno: Če Dec 19, 2019 11:17 am
Napisal/-a DavidJ
Imel jih je še nekaj tudi kamniški mirosan. Sem eno vzel. Sicer bi si želel raje na sejancu, vendar ni za dobiti. Le na kutini.

Objavljeno: Če Jan 02, 2020 5:58 pm
Napisal/-a češnca
Tudi jaz sem šla po sadiko Nojaberskaje v Kamnik. Sicer je bolj šibek primerek, a ob koncu sezone se nad izbiro ne morem pritoževati. Glavno, da je.

Hruške pod znamko Xenia prodaja Lidl. Nekaj sem jih kupila, da preverim robo. Poleg vseh naštetih prednosti je ta vrsta hruške izredno okusna - še ta iz trgovine! - ima pa tudi izjemno majhno in neizrazito peščišče.

Doma me preganjajo, če bo že letos kaj rodila.

bhuahahaha

Objavljeno: So Jul 25, 2020 3:12 pm
Napisal/-a Andrej Banko
Džungla za hišo:



Po moje Morettinijeve ( nisem jaz sadil ). Zoret bodo začele zdaj-zdaj.
Vrabcem letos le ni uspelo vseh cvetnih popkov skavsat, oziroma so jih le delno, da so se plodovi vseeno lahko razvili.

Objavljeno: So Avg 08, 2020 12:28 am
Napisal/-a Andrej Banko
Letos bo očitno leto hrušk, tudi suhih ! Wink

Tole je že druga runda v strojčku. Jutri narežem še dva pekača za na sonce.
Naslednji teden oboje ponovim še vsaj enkrat, morda celo dvakrat.
Pa so sedaj zrele šele Morettinijeve. Za njimi pridejo še Viljamovke, Konferans in Fetelove.
Teh sicer ni toliko, ampak celokupno gledano jih bo pa mnogo veliko ...


.

Objavljeno: So Avg 08, 2020 12:51 am
Napisal/-a juglans
Po mojem mnenju jih sušiš prezgodaj, ... če me ne vara videz posnetka in se motim. (plod-meso mi zgleda še čvrsto)

Najboljše so, ko so zrele do stopnje "skoraj tekočega" stanja.

Povej kje sem.

Seveda so dobre tudi ne-najboljše, ampak, če iščemo dlako v jajcu je potem to to. Upam, da ne zameriš.

Objavljeno: So Avg 08, 2020 1:10 am
Napisal/-a Andrej Banko
Hja, misliš takrat, kos se že umedijo in notri okoli pečk meso postane že mehko in rjavo ?!

Sem tudi že take dal sušit, pa se mi je zdelo, da se potem občutno dlje sušijo.

Vsaj ta sorta je tudi že v tej fazi precej sladka in posušeni krhlji ( vsaj po moje ) so prav super.