Stran 27 od 29
Objavljeno: So Okt 09, 2021 4:18 pm
Napisal/-a Plamenka
Danes nabrani. Veliko pa je še zelenih. Precej jih je objedenih, pa zelenih smrdljivk je veliko.
Objavljeno: So Okt 09, 2021 8:04 pm
Napisal/-a tajci
Cela barvna paleta. Kaj narediš s temi zelenimi?_________________Naj raste
Objavljeno: So Okt 09, 2021 8:13 pm
Napisal/-a Plamenka
Nekaj zelenih, rumenih in rdečih sem odbrala za čilijeve omake, ki se bodo kuhale jutri. Zeleni paradižniki (Lucinda) bodo za omako z Green habaneri.
Ostali paradižniki se danes kuhajo za paradižnikovo omako, ki jo skuham iz vseh barv paradižnikov in pride rdeča.
Objavljeno: Sr Okt 27, 2021 2:35 pm
Napisal/-a Plamenka
Z letošnjo sezono paradižnikov nisem preveč zadovoljna, saj se je poznalo, da sem jih sadila kasneje, poletni vročinski valovi pa jim tudi niso koristili. No, nekaj ozimnice seveda je, a ostalo je 8 gajbic nedozorelih. V zadnjem tednu v rastlinjaku ni nič dozorelo, zato sva jih z možem obrala. Našla sem recept za nekakšen ajvar in upam, da uspe.
Objavljeno: Sr Okt 27, 2021 3:08 pm
Napisal/-a metuljc
Ajvar iz zelenega paradižnika, rdečih paprik, čebule, gorčice, je krasen shranek. Recept na Kulinariki, pa nasploh jih Google kar nekaj ponudi.
Včasih smo ga delali redno, tudi letos ga bom, sem dobila paradižnik od sosedov.
Objavljeno: Sr Okt 27, 2021 5:06 pm
Napisal/-a Plamenka
Ja, takega sem mislila.
Objavljeno: Če Nov 04, 2021 8:07 pm
Napisal/-a mfranc
Plamenka, zeleni pa verjetno/sigurno? še zorijo.
Če ne omenim mizernega okusa, moram biti s pridelkom nekako zadovoljen. Pa postrgančki na grmih se še trudijo; sploh pelati, ki še dobivajo nežno roza barvo. Še nekaj dni do 15 stopinj bi rabili, da dozorijo.
Pred pozebo seveda.
Solatni dozorevajo bolj počasi, trenutno eden dnevno ....
Sem jih pa pred tedni še močno razredčil, saj so bili še vedno temno zelene barve.
V glavnem pa - je sezone pri meni konec!_________________mfranc
Objavljeno: Če Nov 04, 2021 9:14 pm
Napisal/-a Plamenka
Lepo, MFranc.
Nekaj paradižnikov pri meni še zori v gajbicah, ostali so se uporabili za ajvar. Saj pravzaprav je že čas za konec sezone.
Objavljeno: Če Nov 04, 2021 10:21 pm
Napisal/-a Danilo
Plamenka, res bi bil čas za malo paradižnik pavze. Če je bil pred mnogo leti avgusta čas zanj na maminem vrtu, se sedaj pečam z njim skoraj celo leto. Novembra ga še pobiram v rastlinjaku, decembra pa že posejem prve zgodnje za okušanje. Pa cel cirkus okrog izbora sort in trhli sklepi o zmanjšanju nasada.....
Objavljeno: Pe Nov 05, 2021 2:30 pm
Napisal/-a mfranc
Sem pozabil, da moram danes obrati še zadnji lonec s paradižniki, potem pa res čakam, da pride ali zmrzal, ali še kakšno stopinjo več, da še kaj dozori.
Imam te razvlečene sezone tudi že dovolj; celo opor še ne morem pospraviti; velika večina grmov je še na vrtu, veliko samo s po enim kandidatom ._________________mfranc