Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Moj skalnjak, ženine rože in vse kar leta in lazi naokoli

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Glede na željo avtorja teme, da mu z drugimi temami ne smetimo po njegovem gartlcu, sem debato okrog encijana-svišča oddelila semle.
Robertino

Odgovor Napisal/-a Robertino »

Hvala.
Robertino

V zadnji reviji ZARJA, sem prebral mnenje strokovnjaka iz arbortuma Volčji Potok, ki je mnenja, da so pušpanom pri nas šteti dnevi. Pušpanove vešče se po njegovi izkušnjah lahko ubranimo lahko le z rednim škropljenjem, pa še to ne čisto običajnim, kar je drago, zamudno in škodljivo za okolje okoli njih. Poleg vešče je zanj usoden še pušpanov ožig, ki pa je neozdravljiv.
Skratka: slabi obeti.
Nazadnje urejal/a Robertino 30 Okt 2015 19:02; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Robertino, kako je pri tebi s pušpanom?

Tule pri nas ga je vešča uničila po vsej vasi, meni je ostal le eden, ki ga skoraj v celoti prekriva figa s svojimi listi. V Bohinju pa o vešči še ni sledi. Razmišljam, če je vešča kaj občutljiva na mraz.
Robertino

Pol ga manjka. V sredini je požrt do olesenelih vejic, pa sem ga dvakrat škropil.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

jutro, pri meni v I. je lani tudi bila pušpanova vešča enako kot v Lj. ta vešča se je z uvozom pušpana pojavila 2008 in se zelo hitro razširila, tako bo res problem obdržati zdrave pušpane. strokovnjaki pravijo naj bo grm večkrat na leto tretiran z strupom, prav za pušpanovo veščo. pomaga tudi zgodnje obrezovanje na pomlad, saj p. vešča ima rada mlade liste oz. njen zarod mičkane gosenice. jaz sem ko sem jih opazila tretirala tako da sem pošteno napudrala grmiček z pitroidom. momagalo je, letos p. v. ni bilo in se grmički oporavljajo, a kaj ko se bojim, da se naslednje leto zadeva ponovi. špricat nimam namena. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Dragi Robertino.

Sem se že prestrašila, ker si napisal "bivše".

Hvala za vsako objavo, informacijo in prekrasne slikce. Lepo bodi, Mil
Robertino

Wink

Jaz sem pušpane škropil s pripravkom AFFIRM. Tasta, ki ima "dovoljenje za ubijanje" Cool sem prosil, naj mi nekaj preskrbi in dali so mu omenjen strup. Naslednji dan po škropljenju so mrliči viseli po celem grmu, od listov, vejic in od svojih zapredkov. Nič kaj lep pogled. In zgrozil sem se, ko sem grm stresel, da so pokojnice popadale dol in sem videl koliko godsenic se je paslo na ne ravno velikem pušpanu.
Robertino

Ljubim jutranjo roso.

Nazadnje urejal/a Robertino 31 Okt 2015 20:40; skupaj popravljeno 1 krat
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Čudovito Robertino!!!

Vse te barve, ujeti motivi .....
Odgovori