Stran 28 od 37
Objavljeno: Po Avg 13, 2018 10:20 am
Napisal/-a lpmami
Bishop's crown je bil lani pri meni povsem nepekoč, dokler je bil zelen, tak kot tvoj. Potem je bil pa kar pekoč._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Objavljeno: Po Avg 13, 2018 10:43 am
Napisal/-a Žlehtnoba
Mhm, zanimivo, kako se obnašajo plodovi; jaz sicer delam izjemo samo pri Jalapenotih, namreč, da kakšnega utrgam še nedozorelega; pri ostalih počakam na "žlahtno" barvo _________________go with your instinct to live as you want
Objavljeno: Po Avg 13, 2018 3:37 pm
Napisal/-a lpmami
Jaz sem svoje BC uporabljala kot papričice za prigrizek pri malici, eno na vrtu in eno v koritu na balkonu. Bila sem prepričana, da je pač nepekoč. Potem sem jih nekaj pustila dozoreti in so me rdeči močno presenetili s svojo pekočino._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadjeNazadnje urejal/a lpmami 21 Avg 2018 22:59; skupaj popravljeno 1 krat
Objavljeno: Po Avg 13, 2018 11:37 pm
Napisal/-a Spiridon
lpmami je napisal/a: |
Jaz sem svoje BC uporabljala kot papričice za prigrizek pri malici, eno na vrtu in eno v koritu na balkonu. Bila sem prepriča a, da je pač nepekoč. Potem sem jih nekaj pustila dozoreti in so me rdeči močno presenetili s svojo pekočino. |
So pa odlični vloženi v kisu (razpolovljeni in z odstranjenimi semeni). Zelo blago pekoči, primerljivi z našimi polpekočimi feferoni.
Objavljeno: To Avg 14, 2018 1:30 am
Napisal/-a Žlehtnoba
Hvala, sedaj si me spomnil na nekaj: kdor je že vlagal Jalapenote - a ste jih vlagali razpolovljene ali narezane na kolobarje (tako, kot jih npr. servirajo nekateri naši ponudniki "tiste prehrane, ki jo dobite tudi sredi noči")?_________________go with your instinct to live as you want
Objavljeno: To Avg 14, 2018 10:15 pm
Napisal/-a Plamenka
Kljub temu, da ta teden večinoma počitnikujemo na Pediatrični kliniki, je bilo treba narediti te manj pekoče omakce, saj so bili čiliji že nabrani.
Narejene is iz Brown Jalapeno, Numex Lemon Spice, Numex Pumpkin in Orange skupaj, ker je bilo manj plodov in Trinidad Parfeme. Zadnjim trem sem dodala nekaj paradižnikov, da bi bile manj pekoče. Numex Lemon imam letos prvič in peče bolj, kot Numex Orange in Pumpkin, a omaka je, čeprav čiliji prevladujejo, še vedno v redu tudi za tiste, ki ne prenesejo pekočih. Plod Trinidad Parfeme se mi je zdel pekoč, a omaka ne peče. Vsem sem semena odstanila.
Objavljeno: Sr Avg 15, 2018 12:53 am
Napisal/-a Žlehtnoba
Oj, vidim, da imaš še bolj pestro kot jaz
Po okusih sodeč grejo meni zelo skupaj Aji Mango, Trinidad Perfume pa mogoče še Jamaican Hot Yellow kot moj naslednji eksperiment (fermentacija vsakega posebej, nato omaka iz vseh treh skupaj). T. Perfume je vsaj pri meni izredno aromatičen in skoraj povsem nepekoč, sledi mu Aji Mango, ki ima res tisto sadno noto poudarjeno, J. H. Yelow pa je izmed teh najbolj oster, a še vedno v mejah "vzdržljivega" - tako ga imam v mislih za tisti dodatek ostrine. Kuhal pa letos še nisem (lani mislim da sem imel 1. omako fertik konec avgusta), tako da čestitam pa vsaj malo sem fouš _________________go with your instinct to live as you want
Objavljeno: Sr Avg 22, 2018 12:31 am
Napisal/-a Žlehtnoba
Danes je pa kocka padla
Nisem nič kompliciral in kar zmešal vse čilije skupaj (J. Hot Yellow, Aji Mango, T. Perfume in Hab. Submarine). Dodal priporočenih 2% soli (še kanec več), vse skupaj natlačil v kozarec, kamor sem dal tudi par tistih plastičnih distančnikov, da držijo gosto vsebino pod tekočino. S pokrovom, kamor sem navrtal luknjo, sem kozarec tesno zaprl, nato pa skozi luknjo napeljal cev, ki sem jo speljal v drug kozarec, da bom videl reakcijo na lastne oči
Bomo videli, kako bo "sfermentiralo" te moje žlehtnobe _________________go with your instinct to live as you want
Objavljeno: Sr Avg 22, 2018 1:01 am
Napisal/-a lpmami
Žlehtnoba je napisal/a: |
... da bom videl reakcijo na lastne oči Bomo videli, kako bo "sfermentiralo" te moje žlehtnobe |
Daj, poslikaj, da bomo še mi videli pls!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje