Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Jagodnjak - Fragaria

Odgovori
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Regačica naj bi v nekem obdobju skozi zgodovino veljala za izbrano zelenjavo. Verjetno takrat solata še ni bila tako zelo "zelena".

Pri nas doma regačica nima več statusa plevela, jo jemo kot solato ali kot dodatek solati.
In od kar jo jemo, se tudi širi ne več tako hitro. Saj se ne more... Very Happy
krt

Odgovor Napisal/-a krt »

Ja, saj nekaj je pojemo, ampak precej hitro zraste in ima tak specifičen okus... bi raje jedli jagode. 🙂
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

krt je napisal/a:
Ja, saj nekaj je pojemo, ampak precej hitro zraste in ima tak specifičen okus... bi raje jedli jagode. 🙂
A res Twisted Evil_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Krt, lahko dobiš sadike jagod. Ne vem imena, doma jih imamo, lahko poskusiš z njimi. Ko zamenjajo zemljo, pridno delajo maja.

Me pa mikajo clery in dely (lahko je črka napačna), moram pogledati, če jih kje prodajajo ali pa ima kdo od Gartlčanov te jagode? Par sadik potrebujem, da pridem do svojih.

Sem predlani kupila Baronove jagode na Gorenjskem, naj bi bile celoletne. Prvo pomlad so imele ne smem povedatil sadeže, potem pa niso več vedele, za kaj so namenjene in nič ne delajo._________________Lp, Živa
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Spomladi sem takole nasadila jagode.

V palete sem pritrdila 2sloja koprene, zadnja stran je povsem zaprta. Navpično noter je na vsaki strani ena cev z navrtanimi luknjicami za zalivanje jagod v spodnjem delu palete.
Izkazalo se je super, jagode so lepo obrodile. Žal je le to, da so bile večinoma obrane še zelene za kar poskrbi naš najmlajši član.
Zdaj jeseni sem jih razdelila in nasadila še v eno paleto, nekatere so se prijele vse ne, spomladi še tiste nadomestim.

Žal sem pozabila fotografirati, ko sk bile najlepše.
robi14

Odgovor Napisal/-a robi14 »

Pozdravljeni,
narava se prebuja in z njo tudi rastline.
Jagode na soncu so že lepo zagnale (upam, da ne prehitro) in me zanima, kdaj se boste, oz. ste se že lotili odstranjevanja suhih in bolnih listov iz lanske sezone?

LP
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

IMG_0685 (2).JPG
jagode iz enega tedna nazaj,
IMG_0689 (1).JPG

listje je pa tako ogromno, da še nikoli videla takega_________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

živa, tale tvoj shranjevalnik slik je pa od sile. Mislim, da bodo zlasti moški kar pogosto klikali v sličice, da bi jih povečali. Ko sem kliknila v jagodne liste za povečavo, semnamreč dobila čisto nekaj drugega . Wink Embarassed Laughing Laughing Oglasna pasica pa itak vseskozi vstraja.

Je to pri vseh, ali imam jaz kakega "hroščka" v računalniku?
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Jaz (žal?) dobim le sliko jagod....
puli lase
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Tudi jaz dobim sliko jagod, v dveh korakih.
Je pa res, da mi je zet ravno včeraj nekaj čistil računalnik._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori